09 jul 2020

Anar al contingut

TENSIÓ INDEPENDENTISTA

L'ANC replica a Tardà que la seva "essència" és condicionar l'agenda política

Elisenda Paluzie acusa ERC de tenir "la pell molt fina" i assegura que l'entitat és "neutral" i «apartidista»

L'ANC replica a Tardà que la seva "essència" és condicionar l'agenda política

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha sortit aquest dimecres en defensa de l’entitat, que el dirigent d’ERC  Joan Tardà ha acusat d’haver perdut l’essència i d’equivocar-se a l’actuar com a "contrapoder". Paluzie ha defensat que l’"essència"  de l’entitat independentista és condicionar l’agenda política i ha retret als republicans que tinguin "la pell fina". L’enganxada s’emmarca en les tensions que viu l’independentisme en els últims mesos en les quals l’ANC ha elevat el to contra JxCat i ERC.

En una entrevista a RAC-1, Paluzie ha remarcat que l’"essència" de l’ANC "des que va néixer" és condicionar l’agenda política "des de fora". Sobre l’opinió expressada per Tardà que l’entitat "s’equivoca" a l’actuar com a "contrapoder", la president de l’ANC ha assegurat que l’entitat sempre ha sigut "curosa" a mantenir la seva "neutralitat" i "apartidisme".

Paluzie ha acusat els republicans de tenir "la pell molt fina" i ha recordat que les seves declaracions més dures com a presidenta de l’Assemblea han sigut contra JxCat pel pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Quan li han preguntat per si l’amnistia –idea que plantejava també Tardà– pot ser una sortida per als presos independentistes si hi ha sentència condemnatòria per l’1-O, Paluzie ha dit que necessitaria més informació per opinar sobre el tema però ha dubtat que aquesta opció pugui "tallar la via jurídica internacional".