TENSIÓ INDEPENDENTISTA

L'ANC replica a Tardà que la seva "essència" és condicionar l'agenda política

Elisenda Paluzie acusa ERC de tenir "la pell molt fina" i assegura que l'entitat és "neutral" i «apartidista»

foto 3518220

foto 3518220

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del’ANC, Elisenda Paluzie, ha sortit aquest dimecres en defensa de l’entitat, que el dirigentd’ERC  Joan Tardà ha acusat d’haver perdut l’essència i d’equivocar-se a l’actuar com a "contrapoder". Paluzie ha defensat quel’"essència"  de l’entitat independentista és condicionar l’agenda política i ha retret als republicans que tinguin "la pell fina". L’enganxada s’emmarca en les tensions que viu l’independentisme en els últims mesos en les quals l’ANC ha elevat el to contra JxCat i ERC.

En una entrevista a RAC-1, Paluzie ha remarcat que l’"essència" de l’ANC "des que va néixer" és condicionar l’agenda política "des de fora". Sobre l’opinió expressada per Tardà que l’entitat "s’equivoca" a l’actuar com a "contrapoder", la president de l’ANC ha assegurat que l’entitat sempre ha sigut "curosa" a mantenir la seva "neutralitat" i "apartidisme".

Notícies relacionades

Paluzie ha acusat els republicans de tenir "la pell molt fina" i ha recordat que les seves declaracions més dures com a presidenta de l’Assemblea han sigut contra JxCat pelpacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Quan li han preguntat per si l’amnistia –idea que plantejava també Tardà– pot ser una sortida per als presos independentistes si hi ha sentència condemnatòria per l’1-O, Paluzie ha dit que necessitaria més informació per opinar sobre el tema però ha dubtat que aquesta opció pugui "tallar la via jurídica internacional".