Podem qüestiona la contractació de C.Tangana a les festes de Bilbao i demana que no es fomenti "la cultura de la violació"

El partit d'esquerres assegura que no està a favor de la censura però exigeix "responsabilitat" al Govern a l'hora de contractar grups per a les festes

ctangana

ctangana

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Elkarrekin Podem ha demanat a l’Ajuntament de Bilbao que no contracti artistes que "reprodueixen la cultura de la violació". A més, ha considerat que la contractació dels grups musicalsd’Aste Nagusia  hauria de passar per la Comissió Mixta de Festes.

En un comunicat, el grup d’esquerres s’ha referit a la polèmica sorgida per la contractació del raper madrileny C. Tangana per actuar durant les pròximes festes de la capital biscaïna, a causa del contingut de les seves lletres "masclistes i despectives" contra les dones. Elkarrekin Podem ha apuntat que, "tot i que respecta la llibertat d’expressió, critica de forma taxativa les lletres musicals que són descaradament masclistes, sexistes, homòfobes o racistes".

"Millorar els criteris de contractació"

Segons el seu regidor Xabier Jiménez, a ells "ningú" els ha preguntat des del govern municipal i els consta que aquest assumpte no ha passat per la Comissió Mixta de Festes. "Per això, és el govern del senyor Aburto qui ha de donar explicacions sobre la contractació de Tangana", ha afegit. Segons el regidor, "s’haurien de millorar els criteris de contractació dels grups musicals de les festes, contractant grups que almenys respectin els drets fonamentals i no tractin les dones únicament com objectes sexuals".

Sense censura, però amb respecte i responsabilitat

D’altra banda, la portaveu Ana Viñals ha assegurat que no estan a favor de la censura, però sí d’exigir que aquest Govern "prengui decisions de forma responsable i respectuosa". "El dia a dia ens demostra els enormes reptes que tenim com a societat davant la cultura i violència masclista", ha manifestat.

Notícies relacionades

Al seu entendre, "quan passa un assassinat o violació, ràpidament" tots entenen "la necessitatd’abordar aquesta problemàtica, no només des de l’àmbit de la seguretat i la justícia, sinó també des de l’educació." "Per això, nosaltres entenem que l’educació en igualtat s’ha d’abordar des de l’àmbit formal, informal i també, per descomptat, des de l’espai cultural com és el musical", ha subratllat.

Per la portaveu d’Elkarrekin Podem a Bilbao, "és important insistir en la llibertat de creació i expressió artística, però sense ignorar que existeixen lletres que poden ferir molta gent". "En el cas de Tangana i, tenint en compte la cultura masclista en la qual vivim, és important ser coherents i no promocionar de cap manera una cultura masclista o una cultura de la violació", ha conclòs.