COMUNITAT DE MADRID

Díaz Ayuso es desmarca de la corrupció del PP

La líder popular posa distància amb Cifuentes i Aguirre de cara a la seva investidura

El 14 d'agost buscarà els recolzaments de Cs i Vox per ser la pròxima presidenta de Madrid

20190806 448321 popularesr 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ja hi ha data perquè els acords assolits entre el PPCs Vox a la Comunitat de Madrid es materialitzin. El pròxim dimecres, 14 d’agost, la popular Isabel Díaz Ayuso demanarà la confiança per ser la pròxima presidenta de la regió i, en cas de no haver-hi cap contratemps, aconseguirà sumar majoria absoluta gràcies als vots dels liberals i als d’extrema dreta. No obstant, el debat d’investidura sembla que estarà protagonitzat per unes altres dues dones que ja van dirigir la comunitat: Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes. Després que la Fiscalia Anticorrupció demanés imputar-les per la corrupció del PP madrileny, les dues exdirigents han entrat de ple en l’argumentari de l’oposició. Per desactivar els atacs, Díaz Ayuso va marcar distàncies amb les expresidentes autonòmiques: "Soc una altra persona, tinc un altre perfil, una altra etapa, altres projectes".

Desvincular-se del passat de la seva formació a Madrid sembla l’estratègia elegida per Díaz Ayuso, que, dijous, va sentenciar que la seva relació amb Aguirre i Cifuentes "és la de qualsevol militant o afiliat al PP de la Comunitat de Madrid durant les èpoques en què han sigut presidentes". Tot i que va defensar la presumpció d’innocència de les seves antecessores, va evitar posar la mà al foc per elles: "No renego de ningú, però no he de reivindicar res”. Una posició que, previsiblement, serà la que esgrimeixi en el seu discurs del dimarts 13 i en el seu torn de rèplica a la resta de portaveus parlamentaris dimecres.

Ciutadans també va utilitzar la possible imputació de les dues polítiques en benefici propi i va defensar, encara més, la seva entrada en el pròxim Executiu autonòmic. "Amb els casos de corrupció o possible corrupció del PP, honestament, no crec que hi hagi millor garantia que la corrupció no es produeixi a la Comunitat de Madrid que entri Ciutadans a cogovernar-la", va dir el líder taronja, Ignacio Aguado. En aquest sentit, va afirmar que seran "lleials" a la coalició amb els populars, però que no es convertiran en "còmplices" de cap escàndol.

Notícies relacionades

L’esquerra donarà batalla

L’aliança entre el PP i Cs, que tindrà el recolzament dels de Santiago Abascal des de l’oposició, no va ser ben encaixada pel PSOEMás Madrid i Unides Podem. El líder socialista, Ángel Gabilondo, va retreure als liberals no haver permès “explorar” un model de gestió diferent del del PP. Unes acusacions que se sumen a les d’Íñigo Errejón (MM) i Isa Serra (UP), que dilluns van lamentar l’entesa dels taronges amb la corrupció dels populars i l’extrema dreta.