Comunitat de Madrid

L'esquerra plantarà cara a la investidura d'Ayuso

Monasterio confirmar el recolzament de Vox i garanteix la Comunitat de Madrid al PP

Unides Podem i Más Madrid carreguen contra Cs per permetre que governi un partit "corrupte"

zentauroepp49338065 asamblea de madrid190805114648

zentauroepp49338065 asamblea de madrid190805114648 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La investidura de la popular Isabel Díaz Ayuso a la presidència de la Comunitat de Madrid sembla resolta. La líder de Vox al territori, Rocío Monasterio, va confirmar aquest dilluns que els dotze diputats de la seva formació recolzaran la candidata del PP, permetent la conformació d’un Govern bicolor dels de Pablo Casado i Albert Rivera. Tot i així, tot apunta que el bloc de les esquerres –PSOEMás Madrid i Unides Podem– protagonitzarà un debat d’investidura dur en el qual situarà tota la pressió sobre Ciutadans, acusant-los de facilitar la permanència d’un partit "corrupte" al capdavant de la regió i d’entendre’s amb l’extrema dreta.  

La recent petició de la Fiscalia d’Anticorrupció d’imputar les exlíders del PP madrileny Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes per presumpte finançament irregular en el seu partit, ha donat ales a l’oposició per posar en qüestió el camí triat pels liberals. “No es pot prorrogar quatre anys una política entrampada en casos de corrupció”, va afirmar el líder deMás Madrid,Íñigo Errejón, abans de dubtar de la intenció dels taronges de voler “regenerar” la política. “Perhigiene democràticano es pot investir Ayuso, i als socis del Govern del PP els hauria de caure la cara de vergonya”, va asseverar.

Notícies relacionades

Els de Rivera també van rebre crítiques pel seu recent pacte amb Vox. Tot i que no hi hagi un document firmat, el consentiment verbal del dirigent de Cs a Madrid,Ignacio Aguado, aintegrar les propostes dels ultres al seu acord amb el PPli està valent nombrosos retrets. La líder d’Unides Podem, Isa Serra, va assenyalar que aquest pacte suposa "un important retrocés en drets i llibertats". Un avanç de les denúncies que s’escoltaran a la tribuna de l’Assemblea de Madrid durant la investidura que, previsiblement, tindrà lloc en els pròxims dies. 

Vox "vigilant"

Després d’un primer intent sense candidat, Díaz Ayuso acudirà a l’Assemblea de Madrid per buscar els recolzaments necessaris. I els trobarà en els seus dos socis, Cs i Vox. Això no treu que els d’Abascal no estiguin“vigilants”durant la legislatura perquè es compleixin els compromisos adoptats, com va explicar Monasterio. "Nosaltres no assumim el programa de 155 punts de Cs, però ells sí que assumiran el nostre i esperem que en els pròxims mesos i anys ho respectin", va sentenciar.