Anar al contingut

1.200 euros de sanció

TV-3, multada per emetre un documental del procés durant la campanya del 28-A

La Junta Electoral, que dona la raó a Ciutadans, considera que transmet un "missatge legitimador de la causa separatista"

Efe / Barcelona

TV-3, multada per emetre un documental del procés durant la campanya del 28-A

Marta Sierra

La Junta Electoral Central (JEC) ha multat amb 1.200 euros TV-3 per incomplir la llei electoral amb l’emissió del documental 'Un procés dins del procés' durant la campanya de les eleccions del 28 d’abril, que, segons l’organisme, transmet un "missatge legitimador de la causa separatista".

Amb aquesta resolució, la JEC ha donat la raó a Ciutadans, que va recórrer una resolució de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que havia desestimat en un primer moment la denúncia del partit.
Per la formació d’Albert Rivera, el documental vulnera els principis de "pluralisme polític i social, així com la igualtat, la proporcionalitat i la neutralitat informativa" en període electoral.

A més de transmetre un missatge que legitima l’independentisme, la JEC entén que el documental, emès el 9 d’abril al programa 'Sense ficció' de TV-3, ofereix "una imatge de victimització d’un sector de la societat catalana" i genera un "desequilibri" entre les diferents opcions polítiques.

L’organisme creu que amb la seva emissió es va vulnerar concretament l’article 66.1 de la llei orgànica de règim electoral general (LOREG) que protegeix la neutralitat informativa dels mitjans públics en període electoral.

La resolució cita diversos fragments del documental en què s’entrevista familiars dels polítics independentistes presos, la qual cosa atorga una "eficàcia publicitària" amb capacitat per "trencar els principis de proporcionalitat i neutralitat" que hauria de seguir el mitjà públic. La JEC també insta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a "extremar l'atenció" per no vulnerar en el futur els principis recollits en la llei electoral.