ERC i JxCat demanaran a l'ajuntament "investigar" els atemptats del 17-A

Exigeixen que la fiscalia dirimeixi si existeix relació entre el CNI i l'imam de Ripoll

ERC i JxCat demanaran a l'ajuntament "investigar" els atemptats del 17-A
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els grups municipals d’ERC i JxCat a l’Ajuntament de Barcelona han demanat aquest dilluns la celebració d’un ple extraordinari perquè el consistori insti el Congrés dels Diputats a crear una comissió d’investigació sobre els atemptats del 17 d’agost del 2017.

El portaveu republicà, Jordi Coronas, ha sol·licitat a la resta de grups que se sumin a aquesta exigència per "qualitat democràtica" després que algunes informacions periodístiques hagin relacionat l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats, Abdelbaki es-Satty, amb el CNI.

"La ciutadania té dret a saber si els atemptats eren inevitables, si es podrien haver evitat però hi va haver una cadena d’errors o si hi va haver negligència", ha assenyalat d’acord amb ERC i JxCat al Parlament, que han alimentat, davant l’escepticisme de la resta de grups, la tesi de la relació entre els serveis secrets espanyols i els atacs.

La proposta d’ERC i JxCat passa perquè el Congrés promogui la creació d’una comissió d’investigació "internacional i independent amb la Interpol i el Relator Especial de les Nacions Unides sobre la promoció i la protecció dels Drets Humans i en la qual també participin els cossos de seguretat dels països amb víctimes en els atemptats, informa Efe.

Notícies relacionades

Els partits independentistes també exigeixen que s’insti la fiscalia a investigar la relació entre l’imam de Ripoll i el CNI, i també les mesures de control que se li van aplicar per aclarir la "correlació d’errors" que poden haver sigut comesos per les forces de seguretat en la cadena de comunicació i coordinació.

"Demanarem al plenari municipal que es posicioni", ha sentenciat Coronas, abans de matisar que aquesta proposta "no ve motivada per dos grups que se sumen a la teoria de la conspiració", ja que, ha asseverat, "el treball periodístic d’investigació" sobre Es-Satty i el CNI "s’ha de contrastar".