Associació de la Policia i la Guàrdia Civil

Jusapol no serà a la reunió de l'acord per l'equiparació salarial

Interior ha anunciat que la plataforma no va poder acudir a la trobada perquè no era signant del pacte

undefined44253633 graf8005  madrid  11 07 2018   el ministro del interior  fer180713124230

undefined44253633 graf8005 madrid 11 07 2018 el ministro del interior fer180713124230 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri de l’Interior ha recordat a la plataforma Jusapol que no pot acudir a la reunió de l’acord sobre equiparació salarial convocada per al pròxim dilluns, dia 26, al no ser signant del pacte però, en qualsevol cas, els rebrà al final per traslladar-los el mateix contingut que exposarà a la resta de participants en la trobada.

Jusapol ha anunciat que dilluns es concentrarà davant la seu de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior després de la "sorpresa" que els va causar que l’administració no els hagi inclòs entre els assistents a la taula de seguiment de l’acord d’equiparació salarial.

Aquesta Comissió de Seguiment està integrada per un màxim de dos representants de cada associació professional de la Guàrdia Civil i sindicat de la Policia Nacional que van subscriure el referit acord. Aquesta condició "formal" impedeix que Jusapol hi pugui assistir, ja que no va subscriure l’acord firmat el 2018, quan encara no era representativa.

Representació de la plataforma

En qualsevol cas, la secretària d’Estat de Seguretat en funcions, Ana María Botella, ha remès una carta al secretari general de Jusapol, José María García Fernández, en la qual li comunica que una representació de la plataforma serà rebuda el mateix dilluns per "posar-los al corrent dels particulars que es tractaran" a la Comissió de Seguiment.

En la missiva s’aclareix que aquesta reunió es convoca "seguint instruccions del ministre de l’Interior", Fernando Grande-Marlaska, i que hi seran presents els directors generals de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Pedro Pardo i Félix Azón, respectivament.

La trobada amb Jusapol es produirà dilluns a la tarda, hores després que es reuneixi la taula de seguiment de l’acord que ha destinat 807 milions d’euros en tres anys, dels quals queden per executar el tercer i últim tram.

Representants de sindicats policials i associacions de guàrdies civils signants de l’acord d’equiparació salarial recorden que una de les clàusules és que a la comissió de seguiment hi assisteixen les organitzacions signants, entre les quals no figura Jusapol pel seu rebuig al document firmat el març del 2018.

Mossos d’esquadra

En la reunió es farà entrega de l’informe de la consultora que, segons es va fixar en l’acord, ha d’establir si la quantitat destinada es manté o s’incrementa per assolir l’equiparació salarial en relació amb els Mossos d’Esquadra. El retard en l’entrega d’aquest informe va ser criticat per les organitzacions signants i fins i tot van interposar una demanda als tribunals.

El comunicat de l’associació Jusapol inclou els logotips de Jupol i Jucil, les marques d’aquesta plataforma a la Policia i la Guàrdia Civil. Jupol és des del mes de juny passat el sindicat amb més representació en el Consell de la Policia, a l’aconseguir vuit dels 14 vocals.

Notícies relacionades

"Jucil i Jupol neixen de Jusapol i durant tot aquest procés d’equiparació ens hem vist apartats, i la realitat és que sense Jusapol ara mateix no s’estaria parlant d’equiparació salarial, ja que hem sigut el principal agent mobilitzador", assenyala l’associació.

Jusapol va rebutjar des del primer moment l’acord al considerar-lo insuficient i Jupol va amenaçar amb un conflicte col·lectiu en el cas que no s’atengués la seva petició de doblar els diners fins a obtenir almenys 1.500 milions. L’estratègia a seguir després de les eleccions sindicals a la policia ha provocat discrepàncies entre Jusapol i Jupol.