DESCENS DE CÀRRECS

Iniciativa per Catalunya-Verds, declarada en concurs de creditors

 

  / EFE / ALBERTO ESTÉVEZ

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El jutjat mercantil número 7 de Barcelona ha declarat en concurs de creditors la formació política Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), que passa a estar en mans d’una administració concursal. Segons la interlocutòria del jutge, queda acreditat el concurs "voluntari" sol·licitat per la pròpia formació, afectada pels deutes dels últims anys i que en assemblea a principis de mes va decidir no seguir renegociant amb les entitats bancàries i declarar-se insolvent.

Tota la plantilla afectada per l’ERO

S’estableix que serà un procediment concursal "ordinari" i es declara que queden extingides les relacions laborals al si d’ICV. En aquest sentit, el partit, a més de sol·licitar el concurs, ha presentat un expedient d’extinció de contractes "que afecta la totalitat de la plantilla", informe que el jutge traslladarà a l’autoritat laboral. El personal d’ICV va ser informat de la situació "irreversible" del partit dies abans de la decisió de declarar-se en concurs de creditors, van dir en aquell moment a Efe fonts properes a la formació.

La interlocutòria també acorda que "el deutor (ICV) queda intervingut a les seves facultats d’administració i disposició sobre el seu patrimoni". En aquest sentit, el jutge autoritza l’administrador nomenat a "accedir a les instal·lacions i documents" del deutor, la mateixa formació, a la qual s’"adverteix" del seu "deure de col·laboració" en el procés.

Descens de càrrecs, augment de deute

Notícies relacionades

L’entitat, hereva de l’històric PSUC i els actuals directius de la qual han derivat a l’espai dels Comuns, havia renegociat el seu deute amb els bancs en els últims anys, però els ingressos havien caigut pel descens de càrrecs representatius i ja no podia fer front als seus 9,2 milions d’euros de deute.

Assessorats pel despatx d’advocats Advecon, ICV va presentar el 6 de juliol el seu concurs de creditors, que implicarà la venda dels seus 26 locals. Els actuals dirigents del partit ecosocialista, Marta RibasDavid Cid i Ernest Urtasun, van explicar llavors que, tot i que no hi havia situació tècnica d’insolvència, sí que podria arribar en els següents mesos i es volia evitar la situació de "degradació".