ICV, a punt del concurs de creditors

La formació ecosocialista deu més de nou milions d'euros

cid urtasun ribas icv

cid urtasun ribas icv

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ICV es troba a punt del concurs de creditors. La formació ecosocialista arrossega des de fa temps un deute pesat, que puja a més de nou milions. Davant de la “gravetat de la situació econòmica”, la direcció es planteja ara aquest escenari. 

Fonts de la cúpula assenyalen que en els últims anys s’ha fet un esforç per reduir la motxilla, que asseguren que ha passat de 16 milions d’euros el 2010 a poc més de nou en l’actualitat. Destaquen que estan al corrent de pagament, que van veient la situació “mes a mes” i que encara tenen 25 locals en propietat. Però, tot i que apunten que ningú els ha instat al concurs de creditors, s’estan plantejant aquesta possibilitat.

La venda d’immobles, en especial de la seu de Barcelona, era la solució per intentar reduir la motxilla davant dels ingressos decreixents. Això ha portat la direcció, com va avançar Vozpópuli i ha pogut confirmar aquest diari, a comunicar als seus membres que el tancament per falta de fons es pot consumar ben aviat. La falta d’ingressos i la pesada càrrega fan, segons fonts del partit, gairebé “inviable” la continuïtat del projecte. 

Notícies relacionades

El deute d’ICV va ser un dels motius que Podem va esgrimir per no entrar a la confluència de Catalunya en Comú. La confluència d’Ada Colau, de tota manera, va deixar clar que no tindrien dependències dels bancs i que al no ser una fusió no havien “d’assumir les motxilles dels partits que s’integren”.

Si es consuma el concurs de creditors d’ICV, la formació ecosocialista seguiria d’aquesta forma el camí d’altres organitzacions històriques com Unió, que va recórrer a aquesta solució el 2017, ja que acumulava un deute de 19 milions d’euros.  

Temes:

ICV Catalunya