PROBLEMES ECONÒMICS

ICV presenta un concurs de creditors i un ERO

El Consell Nacional de la formació anuncia aquestes mesures davant la difícil situació econòmica del partit

 

  / EFE / ALBERTO ESTÉVEZ

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El Consell Nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds ha decidit presentar un concurs de creditors i un expedient de regulació d’ocupació davant la difícil situació econòmica d’ICV, amb un deute de 9,2 milions, que podria desembocar els pròxims mesos en una "situació d’insolvència", la qual cosa pretén evitar.

Segons ha informat avui aquesta formació política, tot i que ICV, avui dia, no està en situació d’insolvència, "l’anàlisi de la situació econòmica fa preveure que els pròxims mesos es pugui produir aquesta possibilitat i entrar en una situació de degradació que es vol evitar".

La situació actual s’explica per l’endeutament elevat, acumulat al llarg dels anys, que s’ha anat reduint, però que avui dia és de 9,2 milions, mentre l’actiu del partit correspon a 26 locals, amb un valor de taxació de 8,2 milions.

ICV precisa que el patrimoni immobiliari d’ICV, especialment la seu nacional del passatge del Rellotge, a Barcelona, "no s’ha pogut vendre en les condicions adequades per amortitzar el deute".

Pèrdua progressiva d’ingressos

Al costat de l’elevat endeutament acumulat pel partit s’ha produït els últims anys una progressiva pèrdua d’ingressos, ja que els últims cicles electorals la formació ha perdut representants electes a les institucions.

ICV va decidir a la seva 10a Assemblea Nacional (2013) obrir un procés de confluència amb altres forces polítiques i socials que ha comportat que no s’hagi presentat amb les seves sigles a les últimes eleccions catalanes, municipals, europees i generals.

Al corrent en el pagament

Notícies relacionades

Iniciativa assegura que està al corrent en el pagament dels salaris del personal laboral, de les cotitzacions corresponents a la Seguretat Social i de les seves obligacions fiscals, i que "el procés del concurs de creditors es produirà de forma ordenada i amb les garanties més grans".

Malgrat la situació econòmica difícil de la formació, ICV assegura que "continuarem compromesos, treballant, com sempre hem fet, pels drets socials i nacionals, la millora de les condicions de vida de les classes populars i la transformació de la societat en un sentit ecologista, feminista i socialista".

Temes:

ICV Catalunya