després del 'no' de sánchez a iglesias

El PSOE deixa la porta oberta a l'entrada d'Irene Montero al Govern

"Iglesias no és una línia vermella", confirma la portaveu al Congrés d'Unides Podem

El Govern central assenyala que el líder morat no "té lloc al gabinet", però que "totes les altres coses són un escenari obert"

undefined47011544 madrid 18 02 2019 politica reunion de la ejecutiva federal d190218130104

undefined47011544 madrid 18 02 2019 politica reunion de la ejecutiva federal d190218130104

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha reconegut que el president del Govern en funcions,Pedro Sánchez, està disposat a negociar l’entrada de membres de Podem al Govern, i no ha negat que s’hi pugui incorporar la portaveu de la formació morada, Irene Montero. "El principal escull és Iglesias", ha assenyalat. [Directe: últimes notícies sobre la investidura de Pedro Sánchez] Alhora, la mateixa Montero ha assegurat que la presència de Pablo Iglesias en l’Executiu no és una "línia vermella" per a Podem, obrint així la porta a una entesa d’última hora, abans de la votació definitiva de la investidura, que tindrà lloc dijous. 

"Parlem de la participació d’altres membres de Podem", ha apuntat Lastra en una entrevista a RNE, després de ser preguntada directament per la possibilitat que Montero s’incorpori a un govern de coalició després delvet explicitat per Pedro Sánchez al líder de Podem, Pablo Iglesias. Així, la portaveu socialista no ha negat que Montero pugui ocupar un Ministeri.

Després de ser preguntada directament per la possibilitat que sigui Montero qui formi part d’un govern de coalició després del veto explicitat per Pedro Sánchez al líder de Podem, Pablo Iglesias, Lastra no ho ha negat. En aquest sentit, la portaveu socialista no ha rebutjat que Montero pugui ocupar un ministeri. Davant de diverses preguntes sobre si el veto s’estén també a Montero, ha reiterat que l’"escull" de la participació de Podem al govern és Iglesias, que ja és líder d’un partit polític i, segons el seu parer, "no hi pot haver dues veus en el Govern".

La portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, ha insistit després en la mateixa idea: el líder de Podem no, els seus col·laboradors més estrets potser sí. "Iglesias no té lloc en el gabinet. El president no ha dit res més de ningú, així que totes les altres coses són un escenari obert", ha assenyalat la ministra. El nou motiu del rebuig d’Iglesias, segons l’Executiu, és la inestabilitat que podria implicar la presència de dos líders de dos partits en el mateix Govern. "No és el mateix el grau de tensió que s’estableix quan els líders de dues forces discrepen a la taula del Consell de Ministres que quan una d’aquestes dues forces només té representants", ha assenyalat la portaveu. 

Després que Sánchez digués que Iglesias no defensa la democràcia espanyola, la vicesecretària general socialista ha insistit que si el PSOE pensés que Podem no és democràtic, "no s’hagués assegut a negociar amb ells". Per tant, espera que Podem accepti l’última oferta del PSOE, un govern de coalició que asseguri la investidura i comenci "com més aviat millor" la legislatura. "Estem esperant la resposta de Podem perquè ens puguem asseure a parlar de la seva participació en el Govern", ha subratllat.

Montero: Iglesias no és "una línia vermella"

La portaveu parlamentària en el Congrés d’Unides Podem, Irene Montero,ha obert la porta que es pugui pactar un govern de coalició amb el PSOE en el qual  Pablo Iglesias no formi part del Consell de Ministres: "Mai hem plantejat cap línia vermella ni cap condició similar", informa Miguel Ángel Rodríguez.

Notícies relacionades

Preguntada a la cadena SER, en dues ocasions, per la possibilitat que el líder morat no entri al Govern, la número dos del partit ha insistit que ells arriben a les negociacions "sense línies vermelles" i que només busquen fer una "negociació integral de govern".

Precisament, aquest dijous Iglesias va obtenir el suport del 70% de les seves bases en la consulta que va plantejar a la militància.