Montero diu que l'entrada d'Iglesias al Govern no és "una línia vermella"

Demana a Sánchez que rectifiqui després de retreure al líder morat no defensar la democràcia

"El veto al nom d'Iglesias és un veto que s'estén a Unides Podem", lamenta

undefined47137747 irene montero congreso190304211513

undefined47137747 irene montero congreso190304211513

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La portaveu parlamentària en el Congrés d’Unides PodemIrene Montero, ha obert la porta que es pugui pactar un govern de coalició amb el PSOE en el qual  Pablo Iglesias no formi part del Consell de Ministres: "Mai hem plantejat cap línia vermella ni cap condició similar".

Preguntada a la cadena SER, en dues ocasions, per la possibilitat que el líder morat no entri en el Govern després del veto imposat pel president del govern en funcions, Pedro Sánchez, la número dos del partit ha insistit que ells arriben a les negociacions "sense línies vermelles" i que només busquen una "negociació integral de govern".

Notícies relacionades

No obstant, ha assegurat que el "raonable" seria començar una negociació sense rebutjar ningú per endavant. En aquest sentit, Montero ha remarcat, com ho va fer aquest dijous el secretari d’Organització morat, Pablo Echenique, que el veto a Iglesias suposa vetar tot el grup confederal: "Crec que el que ha dit el PSOE és que per governar aquest país no et pots presentar a les eleccions com a Unides Podem".

Amenaces i hostilitat  

"El president del Govern ha de rectificar", ha sentenciat la dirigent de Podem fent referència a les paraules de Sánchez, aquest dijous a La Sexta, en les quals va recriminar a Iglesias no defensar la democràcia espanyola. Referent a això, Montero ha assenyalat que el líder socialista hauria de deixar de banda l’"hostilitat" i les "amenaces" i seure a negociar un govern integral.