Rufián atribueix la carta de Torra al "debat intern" a JxCat sobre la investidura

ERC, que no sabia res de la missiva, decidirà aquest divendres el sentit del seu vot, tot i que la seva intenció és no bloquejar la reelecció de Sánchez

GRAF5142  MADRID  16 07 2019 - El portavoz de ERC  Gabriel Rufian  ofrece una rueda de prensa tras la reunion mantenida con la portavoz del grupo socialista en el Congreso  Adriana Lastra  para abordar el voto de la formacion republicana en el debate de investidura de Pedro Sanchez  hoy en Madrid  EFE  Ballesteros

GRAF5142 MADRID 16 07 2019 - El portavoz de ERC Gabriel Rufian ofrece una rueda de prensa tras la reunion mantenida con la portavoz del grupo socialista en el Congreso Adriana Lastra para abordar el voto de la formacion republicana en el debate de investidura de Pedro Sanchez hoy en Madrid EFE Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit no sabia res de la carta oberta que Quim Torra ha dirigit a Pedro Sánchez en la qual advoca per "votar no" a la investidura si el Govern central "no dona veu a Catalunya". Rufián ha atribuït aquesta carta al "debat intern" que viu JuntsXCat respecte al sentit del seu vot en el debat d’investidura. Torra s’alinea amb l’expresident Carles Puigdemont i amb membres destacats de JxCat com la diputada al Congrés Laura Borràs i el vicepresident del Parlament, Josep Costa, partidaris de no donar el seu vot a Sánchez. En contraposició, els diputats presos de la formació –Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull– i l’expresident Artur Massón partidaris d’abstenir-se i facilitar la investidura del líder del PSOE.  JxCat decidirà aquest dijous el seu vot en el debat.

Rufián ha explicat en una entrevista a la cadena SER que ERC celebrarà aquest divendres una executiva extraordinària per decidir el sentit del seu vot en la investidura i, tot i que no ha volgut revelar la seva actitud personal, ha assegurat que els republicans no bloquejaran la investidura de Sánchez. "Per ERC no serà", ha dit Rufián, que ha recordat que els polítics presos de JxCat van enviar una carta a la direcció del seu partit en la qual demanaven l’abstenció.

Notícies relacionades

El portaveu republicà ha tret ferro a la possibilitat que ERC i JxCat votin diferent en la sessió d’investidura de la setmana que ve i ha afirmat que si es donés aquesta situació, "no seria dramàtic". Ha admès, no obstant, que l’escenari "ideal" seria que les dues formacions independentistes i sòcies de Govern votessin el mateix.

Rufián ha assegurat que quan ERC hagi decidit el sentit del seu vot, la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs serà la primera persona a saber-ho.