CONSELL EXECUTIU

El cos d'agents rurals de Catalunya podrà portar armes

El govern preveu crear 300 noves places fins a lany 2024 i 50 de caràcter tècnic i administratiu

undefined29280924 aiguamolls   batida nocturna de cazadores y agentes rurales 190716154203

undefined29280924 aiguamolls batida nocturna de cazadores y agentes rurales 190716154203

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals (Pecar) que preveu tirar endavant un reglament d’armes, que regularà el seu ús per part dels agents i les mesures de seguretat necessàries, i la creació de 300 places noves d’efectius fins a l’any 2024 i de 50 de personal tècnic i administratiu.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha explicat que el pla vol potenciar el cos i adaptar-lo a les necessitats i reptes actuals; dimensionar la plantilla; desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura per consolidar l’operativitat del cos.

A més del reglament d’armes i lacreació de noves places, es preveu l’aprovació de la carta de serveis i del decret de segona activitat; el desenvolupament del pla de carrera; la instauració de noves tecnologies, com ara drons i tauletes, i la renovació del parc de vehicles i embarcacions.

Desplegament de noves categories

Segons Jordà, l’increment d’efectius permetrà dimensionar el cos i desplegar les diferents categories professionals, els grups de recolzament i els grups especials, i també ha explicat que preveuen revisar els procediments de treball "per millorar la qualitat dels serveis que presten els agents rurals i reforçar la seguretat de les seves actuacions".

A més, es potenciarà la unitat de formació i s’implementarà un pla d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones dins del cos per eliminar "qualsevol discriminació per raó de sexe", entre altres qüestions.

Notícies relacionades

Jordà ha defensat que aquest pla estratègic és "un deute que tenien" els governs catalans des de fa diversos anys amb el cos d’agents rurals. "Els agents rurals viuen la seva feina amb passió, compromís, vocació i màxima professionalitat. Ho hem vist aquests dies amb l’incendi de la Ribera d’Ebre. Fan una feina ingent moltes vegades invisibilitzada", ha exposat la consellera.

Jordà no ha especificat la dotació pressupostària que necessitarà el pla per executar-se, però ha assegurat que la seva Conselleria "pressionarà" perquè en els comptes de l’any 2020 s’incloguin les partides necessàries, entre les quals, les que cobririen les primeres 50 noves places.