URGENT

El jurat declara culpable d'assassinat amb traïdoria l'home que va matar dos agents rurals a Lleida

Les acusacions reclamen 51 anys de presó per a l'autor del crim

jgblanco37021553 24 01 2017 lleida reconstrucci  crim dels dos agents rurals 170124151427

jgblanco37021553 24 01 2017 lleida reconstrucci crim dels dos agents rurals 170124151427

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jurat ha declarat culpable d’assassinat amb traïdoria Ismael Rodríguez, el caçador que va matar dos agents rurals en un vedat de caça a Aspa (Lleida), segons informa l’agència ACN. Els membres del jurat han tingut en compte l’atenuant de confessió, ja que va ser el mateix assassí el que va alertar els serveis d’emergència dels fets.

L’advocat de les famílies dels agents rurals, Pau Simarro, el de l’acusació popular, Albert Requena, que representa l’Associació Professional d’Agents Rurals i a l’Associació Espanyola d’Agents Forestals (Aeafma), i el de la Federació Catalana de Caça i l’Oficina Nacional de la Caça, Santiago Ballesteros, demanen 51 anys de presó per al caçador per delictes d’assassinat, atemptat contra l’autoritat, tinença il·lícita d’armes i contra la fauna i la flora, i la Generalitat i la Fiscalia reclamen 48 anys.

Les diferències entre les acusacions i la Generalitat i la Fiscalia obeeixen que els primers no tenen en compte l’atenuant de confessió, ja que argumenten que el caçador va confessar forçat pels seus companys de munteria, mentre que la fiscal i el lletrat de la Generalitat sí que creuen que es pot aplicar l’atenuant, i que pel delicte contra la fauna i la flora, la Fiscalia i la Generalitat reclamen una multa.

La lletrada de la defensa, Montse Torres, d’altra banda, va defensar que el seu client va cometre un delicte d’homicidi i no d’assassinat, i va demanar al jurat que tingui en compte que té dificultats per controlar els seus impulsos a conseqüència de les seqüeles de no haver-se tractat l’epilèpsia.

Última paraula

Notícies relacionades

Després de les conclusions finals l’acusat va fer ús del seu últim torn de paraula per demanar perdó a la família: “Ho sento, perdoneu-me. Ja sé que és imperdonable”. L’acusat va llegir una carta en què va relatar que ha pensat més d’una vegada a suïcidar-se però que fer-ho “no tornaria la vida” als agents rurals.

“Aquell dia el cap no em va funcionar bé, i el meu cos va actuar involuntàriament”, va insistir a la carta, en què va demanar perdó més de deu vegades. “Fa molt de temps que porto aquesta càrrega de saber que he destrossat moltes famílies i que li he arrabassat el pare a aquestes dues criatures innocents”, va al·legar.