DURANT EL 'CHUPINAZO'

Tensió a l'Ajuntament de Pamplona quan la policia ha impedit col·locar una 'ikurriña'

Els regidors de Bildu i Geroa Bai han provat de treure la bandera, però els agents locals ho han impedit

GR6025. PAMPLONA, 06/07/2019.- Jesús Garisoain (d), subdirector de la banda municipal de música ’La Pamplonesa’, ha sido el encargado del lanzamiento del tradicional chupinazo con el que han dado comienzo las fiestas de San Fermín 2019. EFE/Jesús Diges

GR6025. PAMPLONA, 06/07/2019.- Jesús Garisoain (d), subdirector de la banda municipal de música ’La Pamplonesa’, ha sido el encargado del lanzamiento del tradicional chupinazo con el que han dado comienzo las fiestas de San Fermín 2019. EFE/Jesús Diges / Jesús Diges (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El portaveu d’EH Bildu a l’Ajuntament de Pamplona i exalcalde de la ciutat, Joseba Asiron, ha reivindicat uns Sanfermines en què es respectin “totes les identitats i totes les sensibilitats”, una petició que ha sumat a la de la “llibertat” d’expressió que segons el seu parer suposa exhibir la ‘ikurriña’ en el Consistori.

D’aquesta forma s’ha pronunciat a la Casa Consistorial, on s’han viscut moments de tensió i nerviosisme al balcó reservat per als regidors d’EH Bildu i Geroa Bai, quan dos edils han provat de treure una ‘ikurriña’, cosa que els ha sigut impedida pels policies municipals que eren a la sala.

Asiron ha incidit en el seu desig que “siguin uns Sanfermines en què el treball que s’ha fet en els anys anteriors en el pla de la convivència continuï”.

I aquest treball “passa per respectar totes les sensibilitats i totes les identitats, per tenir un rigorós respecte tant per la llibertat d’expressió dels altres com pel dret de qualsevol persona, sigui regidor o no, a sortir al carrer i que ningú l’increpi ni el molesti”.

A més ha considerat que “hi ha un espai per a la reivindicació dins de les festes i crec que això es pot fer des del respecte més escrupolós, per descomptat que sí”, ha afirmat.

L’exalcalde ha qüestionat l’actuació policial que ha impedit exhibir la ‘ikurriña’, igual que la portaveu de Geroa Bai, Itziar Gómez.

Notícies relacionades

“Em sembla vergonyós que hi hagi hagut una actitud tan violenta per ordre de l’alcalde Maya per impedir no només que hi hagi ‘ikurriñes’ en l’espai festiu sinó que des d’aquest balcó on sempre, sempre han estat presents des de 1977, s’hagi impedit treure-la”, ha afirmat Gómez, que ha fet una crida al respecte per garantir unes festes en convivència.

Quant al que ha passat, ha denunciat que “no han tingut ni la mínima consideració, ni el mínim respecte envers les persones que també representem una part importantíssima d’aquesta ciutat”.