votació fallida

Vox nega incomunicació a Múrcia: Abascal era amb Casado i Espinosa de los Monteros amb Villegas

Ciutadans i ultres van contactar després de la investidura fallida

48817059 59

48817059 59 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La direcció de Vox ha negat que la investidura de Fernando López Miras com a president de Múrcia es frustrés aquest dijous per incomunicació entre les parts, i de fet asseguren que els presidents del PP i de Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, estaven reunits aquella tarda a Madrid i que el responsable de les negociacions de pactes, Iván Espinosa de los Monteros, es va entrevistar amb el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, que li va confirmar que no pensaven firmar res amb el partit d’Abascal

En aquest context, Abascal ha felicitat avui Espinosa de los Monteros i ha recalcat que els representants del seu partit van mantenir "la decència i la dignitat": "Som un equip".

La versió ultra 

Segons el relat de Vox, el Consell Executiu del partit afrontava la segona votació d’investidura de López Miras amb la mateixa exigència: no donaria el seu vot al candidat del PP si abans no hi havia un acord clar assumit expressament pels tres partits.

Al migdia de dijous a Múrcia s’havia arribat a un acord amb els logos dels tres partits (el PP, Vox i Ciutadans de la regió de Múrcia), però alhora des de Madrid tant l’exportaveu Juan Carlos Girauta com el número dos del partit taronja, José Manuel Villegas, desdenyaven la reunió, la limitaven a "un cafè", i insistien en que l’únic acord que assumien era el firmat entre Cs i el PP.

En aquest context, els representants autonòmics de Vox van ser alertats des de Madrid i van decidir aixecar-se de la taula tripartida, fent saltar pels aires l’acord.

Fonts de Vox asseguren que, a primera hora de la tarda, Espinosa de los Monteros, cap dels negociadors de Vox, es va reunir a la tarda al Congrés amb Villegas per preguntar-li per què es negaven a un acord entre els tres i el número dos de Ciutadans els va confirmar que, de moment, no pensen subscriure un pacte amb els d’Abascal.

Contactes amb Cs

Notícies relacionades

D’altra banda, les direccions nacionals de Cs i Vox van contactar dijous després que fracassés la votació, segons han reconegut els dos partits. Fonts de la cúpula de Vox han revelat aquest divendres que ahir es va produir una conversa entre Villegas i Espinosa de los Monteros. Segons aquestes fonts, els dos dirigents han acordat tenir un canal de diàleg sense mitjancers.

Per la seva banda, la portaveu de Cs al Congrés i de l’Executiva, Inés Arrimadas, ha confirmat aquests contactes, tot i que no ha concretat qui els va protagonitzar. Arrimadas s’ha limitat a assegurar que va ser una conversa entre els representants dels comitès de negociació de pactes de govern de les dues formacions, i que en ella, segons les seves paraules, van transmetre a Vox el mateix que diuen en públic: "Els acords que tenim amb el PP són bons acords".