INVESTIDURA DEL CANDIDAT DEL PP

Vox manté l'estira-i-arronsa a Cs a Múrcia i avisa que votarà en contra de López Miras

La ultradreta trenca la negociació amb el partit de Rivera i el PP després que Villegas hagi descartat firmar un document a tres

Els taronges han cedit aquest matí i s'han reunit durant més de quatre hores amb els seus potencials socis a l'Assemblea regional

cd9c2a74-676e-450d-b69e-0df8d4073b2c-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Miguel Ángel Rodríguez

Vox ha decidit mantenir l’estira-i-arronsa a Ciutadans a Múrcia i el seu negociador, Luis Gestoso, ha assegurat que els seus quatre diputats no facilitaran la investidura del candidat del PP, Fernando López Miras, fins que el partit d’Albert Rivera accedeixi a firmar un document a tres bandes. Passades les vuit d’aquesta tarda, els diputats de l’Assemblea regional votaran per segona vegada la candidatura de López Miras. L’aspirant popular només necessitaria que s’abstinguessin, però les negociacions d’aquest matí no han fructificat. “Encara tenen unes quantes setmanes per pensar-hi”, ha comentat Gestoso a aquest diari.

Els representants d’aquests tres partits de la dreta han estat reunits des de dos quarts de deu fins a les dues del migdia en l’Assemblea regional, per abordar la investidura. Una cessió de Ciutadans, després d’haver-se resistit durant setmanes a fer aquest gest. No ho van fer ni a la Junta d’Andalusia, al desembre, ni a l’Ajuntament de Madrid.

Les paraules de Villegas

Notícies relacionades

Segons fonts del PP i de Vox, els representants de les tres formacions, Teodoro García Egea (el secretari general del PP), Miguel Garaulet (de Cs) i Gestoso (per Vox), en aquesta trobada, estaven avançant en la negociació d’un document marc amb iniciatives concretes i de mínims amb què tots estaven d’acord. Però, passades dos quarts de dues, unes declaracions del secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, han trencat la dinàmica i Vox ha decidit no tornar a la taula després del dinar, una cosa que estava prevista, segons el PP. El número dos de Rivera ha insistit que només era una reunió per explicar a la força d’ultradreta el pacte ja acordat amb el PP de 72 mesures. “No s’està negociant res”, ha assegurat. Aquestes paraules han enervat Vox, que ha decidit votar en contra de López Miras aquesta tarda i donar-los “marge” a Ciutadans “perquè hi pensin”. “Tenen fins al 10 d’agost per prendre una decisió i firmar un document amb nosaltres i amb el PP”, explica per telèfon Gestoso en referència al marge de dos mesos de límit després de la constitució de la Mesa de l’Assemblea.  

"Asseure’s o no no és el que marca la situació", ha declarat Villegas. El comitè executiu de Ciutadans, segons ha apuntat, va prohibir "arribar a governs de coalició tripartits" amb Vox i això, "per descomptat, no és a sobre de la taula a Múrcia", ha sentenciat. "Allà ni tan sols s’està negociant un acord de govern", ha manifestat en contra de la seva anàlisi de la reunió en l’Assemblea feta pels ultres i pels populars.