CLAVEGUERES POLICIALS

Fiança de 300.000 euros per a l'excap de seguretat del BBVA en el 'cas Villarejo'

Corrochano, que té 15 dies per pagar i eludir la presó, apareix com a signant dels contractes amb l'empresa de l'excomissari

Només un dels exdirectius del banc imputats ha accedit a respondre, però únicament a la seva defensa

fotonoticia 20180808142019 640

fotonoticia 20180808142019 640

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha donat 15 dies a l’excap de seguretat del BBVA Julio Corrochano per pagar 300.000 euros de fiança i així eludir la presó. El que també va ser comissari general de Policia Judicial ha comparegut davant del magistrat com a imputat per suborn i descobriment i revelació de secrets a la peça relativa al banc del ‘cas Tàndem’, en el qual s’investiguen les clavegueres policials.

A petició d’Anticorrupció, el jutge també li ha prohibit sortir del país, li ha retirat el passaport i li ha fixat compareixences mensuals.

Corrochano és el principal imputat d’aquesta peça, ja que apareix com a signant dels contractes que el BBVA va firmar amb l’empresa de seguretat Cenyt, de l’excomissari José Manuel Villarejo, pres des del novembre de 2017. En una conversa telefònica, a més, se sent com diu que el “presi” li truca cada 10 o 15 dies, amb referència al llavors president del banc, Francisco González.

Notícies relacionades

La imputació de l’exresponsable de seguretat es va produir alhora que la de l’exnúmero dos del banc Ángel Cano, que declararà finalment el dia 11, per trobar-se a l’estranger. L’únic dels directius i exdirectius que va accedir a contestar, tot i que només al seu advocat, va ser el president de Distrito Castellana Norte, Antonio Béjar. L’exresponsable de Riscos i Recuperacions Immobiliàries del BBVA va dir que Cenyt va ser contractada entre 2010 i 2013 per localitzar morosos.

Altres imputats

Aquest divendres també han comparegut davant del jutge de l’Audiència Nacional Inés Díaz Ochagavia, que va substituir Corrochano com a cap de seguretat, i Nazario Campo Campuzano, també vinculat la seguretat del BBVA. Tots dos es van negar a declarar davant del magistrat. El que sí que ho va fer va ser Rafael Redondo, advocat i soci de Villarejo, motiu pel qual va estar a presó en aquesta causa.