CLAVEGUERES POLICIALS

El jutge torna a citar el dia 11 l'ex número dos del BBVA imputat en el 'cas Villarejo'

Cano al·lega un viatge a l'estranger per ajornar la seva compareixença pel suposat espionatge contractat per l'entitat

Dos dels directius es neguen a declarar i el president de Districte Castellana Nord només respon al seu advocat

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016180813143959

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016180813143959 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L’exconseller delegat del BBVA Ángel Cano ha al·legat un viatge a l’estranger per justificar la seva incompareixença davant del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que l’havia citat a declarar com a imputat en la peça del ‘cas Tàndem’ relativa als contractes firmats per l’entitat amb l’empresa de seguretat Cenyt, de l’excomissari José Manuel Villarejo. El magistrat l’ha tornat a citar el pròxim dijous, 11 de juliol.

Aquell dia també declararà Ricardo Gómez Barredo, exdirector de comptabilitat de l’entitat, que tampoc ha comparegut aquest dijous. Sí que ho han fet, també imputats pels delictes de suborn actiu i descobriment i revelació de secrets, Ignacio Pérez Caballero Martínez, director de la xarxa de banca comercial del banc i exresponsable de riscos a l’engròs, i Javier Malagón Navas, exdirector general de Finances. Tots dos s’han negat a declarar davant del magistrat. L’únic que ha procedit a respondre al seu advocat ha sigut Antonio Béjar Gonzáles, president de Districte Castellana Nord (San José i BBVA).

El ‘cas Tàndem’, en el qual s’investiguen les clavegueres policials, es divideix en nou peces. En la relativa al BBVA s’indaga sobre un presumpte espionatge que l’entitat hauria encarregat a Villarejo i en el qual l’excomissari podria haver tingut accés a 15.000 trucades de membres del Govern, empresaris i periodistes. 

Demà, Corrochano

Notícies relacionades

Per a aquest divendres està citat l’excap de seguretat del banc Julio Corrochano, que va firmar els contractes subscrits entre l’entitat i Cenyt. En les intervencions telefòniques consta una conversa seva en la qual assegura que el “presi” el trucava cada 10 o 15 dies, en al·lusió a Francisco González, cosa que li suposaria estar al corrent d’una operació d’espionatge.

També compareixeran Inés Díaz Ochagavia, que el va substituir com a cap de seguretat, Nazario Campo Campuzano, també relacionat amb la seguretat del BBVA. També declararà l’exsoci de Villarejo, que va compartir presó amb ell en aquesta causa, l’advocat Rafael Redondo.