El Congrés retira l'acreditació al periodista d''OK Diario' que es va colar al despatx de Montero

La Mesa de la Cambra baixa ha aprovat per unanimitat la sanció

El redactor del mitjà dirigit per Inda no hi podrà entrar durant un any

undefined47137747 irene montero congreso190304211513

undefined47137747 irene montero congreso190304211513

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La Mesa del Congrés ha decidit per unanimitat retirar l’acreditació al periodista d’'OK Diario' Segundo Sanz, que es va colar al despatx de la portaveu parlamentària d’Unides Podem, Irene Montero. El redactor del diari ‘online’d’Eduardo Inda  va entrar a les dependències de la número dos morada per fer una gravació i posteriorment publicar-la al seu mitjà.

Durant un any Sanz no podrà fer ús de la seva acreditació com a periodista per entrar a treballar al Congrés dels Diputats. Aquesta resolució, adoptada per membres del PSOEel PPCs Unides Podem, arriba després que s’obrís un expedient al periodista després de la denúncia dels fets per part de Montero. 

Notícies relacionades

No obstant, la mesura no resulta suficient per als de Pablo Iglesias que consideren que s’hauria de vetar l’entrada a tots els membres d'aquest diari. Una posició que no ha tirat endavant, ja que s’ha trobat amb la negativa de la resta de formacions a imposar una conseqüència tan severa. 

Tot i així, fonts de Podem asseguren que es plantegen portar a la Mesa de la Cambra, l’òrgan encarregat d’organitzar el funcionament del Congrés,  una proposta per detallar la instrucció en què s’ha basat la decisió. D’aquesta manera, pretenen aclarir les relacions i el tracte que es produeix entre polítics i periodistes