PARLAMENT

Torra nega un boicot de l'ANC a empreses no independentistes

"Aquí ningú trepitja drets, només l'Estat," respon el president a Ciutadans

La plaça d'Espanya serà l'epicentre de la marxa independentista de la Diada

jregue48804527 la presidenta de l anc  elisenda paluzie  en roda de premsa 190626193811

jregue48804527 la presidenta de l anc elisenda paluzie en roda de premsa 190626193811 / Guillem Roset

2
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quim Torra no s’ha mantingut al marge de la polèmica generada pel cercador d’empreses de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que permet localitzar les companyies sobiranistes. Preguntat per Ciutadans durant la sessió de control al Parlament sobre el "boicot" contra les firmes que no s’identifiquin com a independentistes que, segons l’opinió d’aquest partit, busca la iniciativa, el president de la Generalitat ho ha negat totalment: "No hi ha cap campanya de boicot activada, cap".

La diputada de Cs Lorena Roldán havia demanat a Torra que condemnés la idea de l’ANC, però el president s’ha defensat atacant l’Estat. "El gran boicot és el que va fer el Govern espanyol quan va ordenar la retirada de dipòsits", ha dit, en al·lusió a les informacions que asseguren que grans empreses públiques van deixar en l’aire els fons que tenien en entitats catalanes. "Aquí ningú trepitja drets, només l’Estat," ha respost quan la representant de Ciutadans ha acusat l’ANC d’"assenyalar empreses no afins al procés" i d’haver elaborat "una llista negra de les de tota la vida".

Torra no ha sigut l’únic membre del Govern català que s’ha referit, aquest dimecres, al Parlament, a la iniciativa de l’ANC. La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, també ha hagut de respondre a una pregunta, en aquest cas del PP, sobre el cercador. La consellera ha pres més distància que el president amb la llista d’empreses: ha rebutjat que s’atribueixi al seu departament la idea de l’ANC i ha defensat que la Generalitat aposta per “una economia innovadora, integradora, sostenible i oberta al món, contrària a qualsevol tipus de boicot”.

Unitat estratègica

Notícies relacionades

L’ANC també ha anunciat aquest dimecres les característiques de la manifestació de la Diada d’aquest any. L’entitat vol evitar que el judici de l’1-O desdibuixi el missatge que la seva meta continua sent la independència. El seu full de ruta aposta per la unilateralitat i per declarar un nou Estat independent si un avanç electoral ofereix al secessionisme l’oportunitat de superar el 50% dels vots, però al mateix temps té clar que els seus al·legats no calen i els rebaixa a la necessitat de compassar de nou partits i entitats.

Aquest serà precisament el leitmotiv de la manifestació que organitzarà l’11 de setembre, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI): la “unitat estratègica”. L’epicentre de la convocatòria serà la plaça d’Espanya de Barcelona, lloc on els manifestants confluiran des de les sis artèries limítrofes (Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina), fet que simbolitzarà que “des de camins diferents hi ha punts de trobada per arribar a un objectiu comú”.