SESSIÓ DE CONTROL

Picabaralla entre Miquel Buch i Matías Alonso per una "amenaça de presó"

"Potser seguirà els passos del seu predecessor, espero que no sigui així", li ha deixat anar el diputat de Cs al conseller d'Interior

h 3520002

h 3520002 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Moment de tensió en la sessió de control del Parlament aquest dimecres amb el rerefons dels polítics independentistes presos. Els protagonistes, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el diputat de Ciutadans Matías Alonso, i el motiu, una "amenaça de presó" a Buch, segons ha interpretat ell mateix.

La picabaralla s’ha produït quan Alonso ha acusat el Govern de Quim Torra de polititzar el cos delsMossos d’Esquadra i ha preguntat al conseller si tornaran a fer el mateix que l’octubre del 2017: "¿Una altra vegada tornaran a posar els Mossos entre l’espasa i la paret? ¿Tornarem a veure un nou intent d’utilitzar la política per eludir la legalitat democràtica?". I ha continuat: "Potser seguirà els passos del seu predecessor, espero que no sigui així", ha afegit, en al·lusió a l’exconseller d’Interior Quim Forn, que és en presó provisional pelsfets de l’1-O.

Buch ha contestat lamentant aquesta advertència d’Alonso, que ha considerat com una amenaça: "Començar el ple rebent una amenaça de presó no és gens agradable".

Notícies relacionades

El titular d’Interior ha defensat que els Mossos no estan polititzats i ha recriminat a Cs que no parli del cas de les 'clavegueres de l’Estat’, en què, segons ell, es demostra que el cos que està polititzat és la Policia Nacional. "Mai parla de les clavegueres de l’Estat, no parlen d’això perquè no els interessa", ha dit Buch.