El jutge Serrano sol·licita la baixa com a diputat de Vox per "motius de salut"

Atribueix el seu estat al "linxament" sofert després dels seus critiques a la sentència de 'La manada'

El càrrec públic assenyala ara que aquests comentaris a les xarxes van ser fets per un "col·laborador"

serrano

serrano

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El jutge Francisco Serrano, líder de Vox Andalucía, ha sol·licitat la baixa mèdica “per un temps superior a 30 dies” de les seves tasques com a diputat al Parlament andalús, segons han confirmat fonts de partit. En el seu escrit de sol·licitud, justifica la seva baixa a causa del’“estat anímic”en el qual es troba després del“linxament”al qual, diu, s’ha vist sotmès des de l’últim cap de setmana després de les seves crítiques a la sentència de 'La manada’. No obstant, assegura que aquests comentaris a les xarxes socials, que van provocar indignació general a l’apuntar que la resolució estava “dictada per la turba feminista supremacista”, van ser fets per “un col·laborador”.

Vox Andalusia ha confirmat que el parlamentari estarà absent per una baixa mèdica una llarga temporada, almenys durant un mes, i per motius de salut. La petició de Serrano serà estudiada aquest mateix dimecres a la Comissió de l’Estatut del Diputat, on deixarà constància que delegarà el seu vot a un company per a les següents votacions a la Cambra autonòmica.

"Turba feminista supremacista"

La baixa es produeix en plena polèmica després de les seves declaracions sobre la sentència de ‘La manada’, una resolució que va dir que va ser dictada per “la turba feminista supremacista”. Serrano, jutge de professió, va considerar que el canvi de qualificació dels fets a “violació” és fruit d’una“apreciació”. Hores després, en el seu Facebook, va lamentar que el Suprem establís així precedent perquè a partir d’ara, “fins i tot una destrempada o no haver estat a l’altura de l’esperat podria acabar amb l’impotent a la presó”, i va arribar a assegurar que l’única relació “segura” entre homes i dones “serà a través de la prostitució”.

Unes paraules per les quals va arribar a demanar disculpes hores després, tot i que mantenint les seves crítiques jurídiques a la sentència. Vox Andalusia, noobstant, va marcar distàncies i va afirmar que l’actitud oficial de la formació era la de “màxim respecte” a les resolucions judicials, l’aposta per un poder judicial “independent” i l’augment de les penes als violadors.

"Linxament"

Notícies relacionades

Ara, segons fonts citades per Europa Press, el jutge explica que la baixa mèdica és la conseqüència després d’“haver tornat a patir les conseqüències del linxament a la premsa i xarxes socials”,per la qual cosa es retira temporalment per recuperar-se “anímicament” junt amb la seva família. Malgrat les matisacions i rectificacions que ell mateix va difondre a les seves xarxes durant el cap de setmana, Serrano atribueix ara aquests comentaris a un col·laborador, a qui “va demanar que ho publiqués a Facebook, la qual cosa va derivar en una publicació completament aliena a mi i manifestament incorrecta en les formes”.

 La retirada temporal de Serrano es produeix en un moment en què elseu lideratge dins de la formació està en declivi, i s’ha vist relegat pel portaveu parlamentari Alejandro Hernández, que és qui porta de facto les regnes de Vox a la regió. Hernández, en roda de premsa aquest mateix dimecres, va assegurar que “res indica” que el jutge no segueixi al capdavant de la presidència del grup parlamentari, mentre va dir que “no és tan estrany” que en un moment donat un responsable polític faci unes manifestacions a títol personal que no estiguin conformes en la seva totalitat amb la línia política del seu partit.