POLÈMICA A ANDALUSIA

Els socialistes andalusos demanen al PP i a Ciutadans que condemnin la posició de Serrano (Vox) sobre 'La manada'

L'exjutge del partit d'ultradreta va defensar els arguments de la defensa al considerar que la sentència «està carregada de condicionants mediàtics i polítics»

El PSOE-A insta els populars i Cs que es replantegin l'acord de Govern a la comunitat autònoma

GRAF6368. SEVILLA. 02/01/2019.- El presidente del PP-A, Juanma Moreno (i), estrecha la mano con el líder andaluz de Vox, Francisco Serrano, esta tarde durante una reunión en el Parlamento de Andalucía donde han cerrado un acuerdo para permitir la investidura del candidato popular como presidente de la Junta de Andalucía.EFE/Jose Manuel Vidal.

GRAF6368. SEVILLA. 02/01/2019.- El presidente del PP-A, Juanma Moreno (i), estrecha la mano con el líder andaluz de Vox, Francisco Serrano, esta tarde durante una reunión en el Parlamento de Andalucía donde han cerrado un acuerdo para permitir la investidura del candidato popular como presidente de la Junta de Andalucía.EFE/Jose Manuel Vidal. / Jose Manuel Vidal. (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La secretària de Polítiques Migratòries i Andalusos a l’Exterior del PSOE-ABeatriz Rubiño, ha exigit aquest diumenge al PP i a Ciutadans que condemnin les declaracions del líder de Vox a AndalusiaFrancisco Serrano, sobre la sentència de La manada i es replantegin l’acord de Govern a la comunitat autònoma. En aquestes declaracions, l’exjutge defensava els arguments de la defensa al considerar que la sentència del Suprem està “carregada de condicionants mediàtics i polítics”, “altera totes les garanties constitucionals” i està “dictada per la turba feminista supremacista” .  

“És greu que Serrano utilitzi les xarxes socials i la sentència de ‘La manada’ per vomitar els seus insults contra les dones, contra el moviment feminista, contra tot i contra tots, i que fins i tot faci apologia de la prostitució”, ha afirmat Rubiño en un comunicat.

La portaveu socialista ha afegit que és encara “més greu que Serrano i el seu partit polític d’extrema dreta siguin el recolzament del Govern d’Andalusia”. “Exigim a Moreno que condemni com a president de la Junta les repugnants afirmacions de Serrano, veritables greuges contra les dones”, ha remarcat Rubiño. Juan Marín, “com a vicepresident, i Ciutadans, com a competent en matèria d’igualtat en la comunitat, també han de reprovar la repugnant exhibició d’odi envers les dones de Serrano”, ha agregat.

Trencar amb l’extrema dreta

La responsable dels socialistes andalusos ha advertit que, si no ho fan, “és que comparteixen el seu masclisme i misogínia”, i si no condemnen Serrano “són els seus còmplices en la seva croada contra les dones”, i per això “el que han de fer Moreno i Marín, el PP i Ciutadans, és trencar amb l’extrema dreta”. Rubiño ha demanat a Moreno, a més, que “cridi a l’ordre” el conseller de Salut i Famílies, Jesús Aguirre, per les seves declaracions sobre l’avortament.

Notícies relacionades

“Moreno ha de ser responsable, intervenir-hi i reconsiderar si persones com Aguirre han d’estar al capdavant de la sanitat pública andalusa, pensant com pensa de les dones i dels seus drets”, ha afirmat la secretària del PSOE-A. Ha afegit que “ningú es creu les disculpes d’Aguirre i hi ha col·lectius feministes que estan reclamant, amb tota la lògica del món, el cessament del conseller”.

PerRubiño, “és evident que el problema d’Aguirre no és la seva incontinència verbal, sinó el seu pensament polític, compartit amb l’extrema dreta i que admet limitar els drets de les dones, tot i que estiguin reconeguts per llei i tot i que, com a conseller, el que li toca és defensar-los”. “Andalusia no es mereix tenir un Govern que cada dia és la vergonya nacional per estar en contra de les dones, mentre el president Moreno guarda un silenci irresponsable i ominós, i la consellera d’Igualtat, com Ciutadans en general, ho admet tot com si no fes amb ells”, ha conclòs Rubiño.