La fiscal de 'La manada': "Estàvem carregats de proves per acusar de violació"

Elena Sarasate, fiscal de la Comunitat Foral de Navarra, sempre va defensar el delicte de violació

Va intervenir al programa 'El objetivo' després de fer-se pública la sentència del Suprem

sarasate

sarasate

1
Es llegeix en minuts
Reyes Susín

La fiscal Elena Sarasate va defensar des del primer moment que l’agressió sexual de 'La manada’ a la jove als Sanfermines era una violació. Després de visionar els vídeos durant el judici, Sarasate va pronunciar la següent frase: "Si algú diu que això és voluntari...". Es referia al brutal atac de cinc homes a una jove madrilenya. 

Sarasate va intervenir aquest diumenge al programa 'El Objetivo' d’Ana Pastor i allà va explicar que des de sempre "va ser clar que no era una cosa consentida" i va manifestar la seva satisfacció per la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar per violació i no per abús sexual als cinc detinguts. "Va ser una satisfacció per a la fiscalia perquè va ser la tesi que vam mantenir durant tot el procés", va afirmar.

La criminalització de la víctima

"Des de la fiscalia estàvem absolutament convençuts que va ser violació, estàvem carregats de proves per mantenir aquesta acusació", va dir la fiscal i va afegir que no li va agradar que es criminalitzés la víctima. "La vida posterior que desenvolupi la víctima no s’està jutjant perquè la víctima no és culpable d’aquesta situació. L’única conducta que es jutja és la dels acusats".

La fiscal també es va referir a la impunitat que van creure tenir els cinc agressors. "No sembla que tinguessin la sensació d’haver-ne estat implicats perquè van continuar de festa després de l’agressió". "Li vaig preguntar al guàrdia civil i em va respondre que ell els hauria detingut si hagués pensat que havien comès un delicte", va explicar Sarasate.

"S’ha de confiar en la justícia"

Notícies relacionades

La representant del Ministeri Públic a l’Audiència de Navarra ha destacat que "s’ha de confiar en la justícia. El procés pot ser lent, però hi ha un sistema de garanties". També ha assenyalat que s’ha tractat d’"un assumpte especial en la meva carrera pel punt de vista mediàtic més que per la transcendència jurídica perquè aquest treball és el que fem cada dia".

La petició de Sarasate, fiscal de menors de Navarra, va ser de 22 anys i 10 mesos de presó per a cada membre de ‘la Manada’ per agressió sexual i va coincidir amb l’advocat de la jove a més de la representació del Govern foral i de l’Ajuntament de Pamplona.