La Fiscalia de Barcelona demana investigar Lluís Salvadó pels preparatius de l'1-O

Salvadó ja va ser detingut el 20 de setembre, quan es van dur a terme registres en diferents seus del Govern

La Fiscalia considera que els fets podrien ser constitutius dels delictes de malversació, desobediència i revelació de secrets

zentauroepp40231975 barcelona 22 09 2017 puesta en libertad en la ciutat de la j180524143005

zentauroepp40231975 barcelona 22 09 2017 puesta en libertad en la ciutat de la j180524143005 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona considera que hi ha indicis perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investigui el diputat d’ERC al Parlament i exsecretari d’Hisenda de la Generalitat Lluís Salvadó, al considerar que la seva implicació és "principal" en els preparatius del referèndum unilateral de l’1-O. Per aquesta raó, ha requerit al Jutjat d’Instrucció número 13, que instrueix la causa per l’organització de la consulta, que traslladi a l’alt tribunal català tot el relatiu al parlamentari, que disfruta d’aforament.

malversació de fons públicsdesobediència, revelació de secrets i organització criminal

Notícies relacionades

Salvadó va ser secretari d’Hisenda durant la preparació del referèndum, des de gener del 2016 fins a l’octubre del 2017. Va ser detingut per la Guàrdia Civil el 20 de setembre, quan van tenir lloc els registres a la Conselleria d’Economia i en altres seus del Govern, però va ser posat en llibertat amb càrrecs dos dies més tard. Després del seu arrest, es va acollir al seu dret a no declarar. Llavors no era diputat i ara sí, i per això la investigació ha d’anar a càrrec del TSJC.

Entre els elements que la fiscalia té en compte hi ha les declaracions i les conferències en què va participar Salvadó en què informava, entre altres qüestions, de la hisenda que s’estava creant a Catalunya. Un altre dels indicis són les converses telefòniques, els correus electrònics i els documents incautats, en els quals es desprèn que l’exalt càrrec era "coneixedor" del "full de ruta" independentista, així com de les despeses de l’1-O. Un dels documents confiscats es titula "Escenari de guerra, escenari de guerrilla", en què es donava resposta a les mesures que podia emprendre l’Estat.