avís de villegas

Ciutadans convida els crítics a "fer un pas al costat" si no assumeixen el 'no' a Sánchez

Arrimadas recalca que els que canvien de criteri són Roldán i Garicano

Igea no abandonarà el partit taronja: "L'adolescència és una crisi necessària"

undefined43523951 madrid  28 05 18  albert rivera  villegas e ines arrimadas e180528142716

undefined43523951 madrid 28 05 18 albert rivera villegas e ines arrimadas e180528142716 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha remarcat aquest dimarts que el seu partit continuarà negant-se a facilitar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del Govern perquè així s’ha votat majoritàriament a l’Executiva. Per tant, els representants de Cs hauran d’assumir i defensar aquesta actitud o si no s’hi veuen capaços, poden "fer un pas al costat", ha afegit. [Directe: últimes notícies de la política a Espanya]

"Els que perden tenen dues actituds: assumir la votació com a pròpia, perquè és l’actitud que es decideix per majoria, o fer un pas al costat. El que no s’hi val és no assumir les decisions democràtiques dels òrgans del partit", ha declarat a diferents entrevistes de ràdio i televisió.

Villegas ha insistit que Sánchez ja ha triat els seus socis per a la investidura, Unides Podem i els partits nacionalistes, i també té clar que pretén apujar els impostos i fer "cessions" al nacionalisme, unes polítiques "antagòniques" a les de Cs que fan "impossible" arribar a un acord amb el PSOE.

Després de les dimissions de Toni Roldán, Javier Nart i Juan Vázquez, el tomb cap a la dreta d’Albert Rivera trenca les costures de Cs, un partit que aposta pel "no" a Pedro Sánchez i l’acostament a Vox.

Arrimadas contraataca 

En la mateixa línia, la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha insistit en la seva negativa a recolzar un govern socialista de Pedro Sánchez i ha tret ferro a la crisi interna que viu el partit. En una entrevista a Antena3, Arrimadas ha minimitzat el conflicte amb els eurodiputats Luis Garicano i Javier Nart, o el dirigent a Castella i Lleó, Francisco Igea.

"Hi ha quatre persones d’una executiva de més de 30 que volen fer Sánchez president. En aquest partit es parla, es debat, es vota i podem discrepar, però a Roldán li desitjo el millor", ha assegurat.  En aquest sentit, Arrimadas creu que els pactes "de la infàmia" del PSOE a municipis de Catalunya o a la Comunitat Valenciana, Balears i Navarra, amb formacions nacionalistes, enforteix el veto a Sánchez.

Igea insisteix

Notícies relacionades

No obstant, el líder taronja a Castella i Lleó, Francisco Igea, ha defensat una abstenció que permeti la investidura del socialista Pedro Sánchez perquè "el país no depengui en exclusiva" dels nacionalistes.

Malgrat això, Igea ha assegurat que no abandonarà la formació taronja i ha afegit que "l’adolescència és una crisi necessària". "No abandonaré el meu partit", ha dit Igea en una roda de premsa en què ha afegit que a Ciutadans "la crítica és possible sense por de res".