no abandona el partit taronja

Igea defensa l'abstenció de Cs per frenar els acords amb els nacionalistes

El líder de la formació a Castella i Lleó va ser un dels quatre que van votar en contra del veto a Sánchez

GRAF3936. VALLADOLID, 25/06/2019.- El candidato de Cs a la Presidencia de la Junta de Castilla y León, Francisco Igea, ofrece una rueda de prensa para realizar una valoración de la situación política y el estado de la negociación del Gobierno en Castilla y León. EFE/R. GARCIA.

GRAF3936. VALLADOLID, 25/06/2019.- El candidato de Cs a la Presidencia de la Junta de Castilla y León, Francisco Igea, ofrece una rueda de prensa para realizar una valoración de la situación política y el estado de la negociación del Gobierno en Castilla y León. EFE/R. GARCIA. / R. GARCIA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Cs a Castella i Lleó i membre de l’Executiva nacional del partit, Francisco Igea, ha defensat aquest dimarts l’alternativa d’una abstenció que permeti la investidura del socialista Pedro Sánchez perquè "el país no depengui en exclusiva" dels nacionalistes.

En una roda de premsa convocada per analitzar la situació interna del seu partit després de la dimissió de Toni Roldán i el seu vot discrepant sobre l’estratègia de Ciutadans de no negociar amb el PSOE una alternativa a nivell nacional, Igea ha criticat que entre els socialistes no hi hagi hagut veus discrepants que hagin qüestionat els acords del seu partit amb els nacionalistes a nivell autonòmic i local.

Igea ha rebutjat aquest dimarts que "la càrrega de la prova" sobre un acord amb els socialistes recaigui sempre sobre Ciutadans i ha afirmat que "no hi ha cap Toni Roldán al PSOE, només hi ha Ábalos".

No deixa el partit 

Igea, un dels quatre membres del partit que van votar en contra del veto al sanchisme, ha assegurat que no abandonarà la formació taronja i ha afegit que "l’adolescència és una crisi necessària". "No abandonaré el meu partit", ha dit Igea en una roda de premsa en què ha afegit que a Ciutadans "la crítica és possible sense por de res". 

A més, ha defensat que es faci una oferta programàtica al president en funcions, perquè sense aquesta no es pot "desemmascarar" el socialista i reitera que "pactar no és trair".

Avís de Cs

Notícies relacionades

Poc abans d’intervenir, el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, havia enviat un missatge als crítics, després de remarcar que el seu partit es continuarà negant a facilitar la investidura de Sánchez. Per tant, els representants de Cs hauran d’assumir i defensar aquesta actitud o si no s’hi veuen capaços, poden "fer un pas al costat", ha afegit.

"Els que perden tenen dues opcions: assumir la votació com a pròpia, perquè és l’actitud que es decideix per majoria, o fer un pas al costat. El que no s’hi val és no assumir les decisions democràtiques dels òrgans del partit", ha declarat a diferents entrevistes de ràdio i televisió.