Unides Podem demana crear una "vicepresidència sostenible"

Uralde assegura que formant part del Govern podrien impulsar el "tema de la transició ecològica"

Els morats insisteixen a replicar els pactes de les Balears, La Rioja, les Canàries i la Comunitat Valenciana

undefined48730902 pablo iglesias castro190621132644

undefined48730902 pablo iglesias castro190621132644 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Enmig de les negociacions amb Pedro Sánchez i sumits en un clima de "discreció", el coportaveu d’Unides PodemJuantxo Uralde, ha deixat caure el que podria ser una pista de les seves exigències per recolzar la investidura del líder socialista: la creació d’una vicepresidència sostenible

"Entenem que la crisi ecologica té tanta transcendència que afecta molts departaments diferents i, per tant, seria necessària una vicepresidència de sostenibilitat", ha sentenciat Uralde a la seva sortida d’una reunió amb les cinc grans organitzacions ecologistes espanyoles. 

Tot i que no ha volgut aclarir si en les converses amb el president en funcions s’ha posat a sobre de la taula que sigui un membre d’Unides Podem qui ocupi aquest hipotètic càrrec, Uralde ha assegurat que, "tant de bo i preferiblement", puguin impulsar mesures per frenar el canvi climàtic "des del Govern". Tot i així, ha posat èmfasi que estan plantejant "un conjunt de qüestions i un paquet de negociació que ha de ser discret".

Notícies relacionades

Una vegada més, els morats han tornat a situar l’acord del Botànic II, a la Comunitat Valencianacom l’exemple a seguir. En aquest territori, Unides Podem formarà part del Govern amb dues conselleries i una "vicepresidència verda".

Emergència climàtica

"És necessari un paquet climàtic per fer front a l’emergència climàtica", ha assenyalat Uralde després de la trobada amb membresd’Amics de la TerraEcologistes en AccióGreenpeaceSEU/BirdLife WWF. Una reunió a la qual també ha acudit el secretari general de Podem, Pablo Iglesias.