respostes a una periodista

Un procurador de Vox a Castella i Lleó, contra les cordes al respondre sobre violència masclista

García-Conde va evitar detallar les mesures concretes que proposava el partit d'ultradreta

GRAF2229. VALLADOLID, 21/06/2019.-De izq a dcha, los procuradores que formarán el Grupo Parlamentario Mixto en las Cortes de Castilla y León, Luis Mariano Santos (UPL), Pedro Pascual (XAV), Laura Domínguez (Podemos) y José Maria García (Vox), conversan al inicio de la celebración esta mañana de la sesión constitutiva de la X Legislatura del parlamento regional.EFE/NACHO GALLEGO

GRAF2229. VALLADOLID, 21/06/2019.-De izq a dcha, los procuradores que formarán el Grupo Parlamentario Mixto en las Cortes de Castilla y León, Luis Mariano Santos (UPL), Pedro Pascual (XAV), Laura Domínguez (Podemos) y José Maria García (Vox), conversan al inicio de la celebración esta mañana de la sesión constitutiva de la X Legislatura del parlamento regional.EFE/NACHO GALLEGO / Nacho Gallego (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El procurador de Vox a Castella i Lleó, Jesús García-Conde, ha passat aquest divendres un tràngol quan la premsa li ha reclamat detalls sobre quines mesures impulsarà el partit ultradretà per combatre la "ideologia de gènere" en aquesta autonomia. Les preguntes de la reportera Laura Cornejo han posat contra les cordes el parlamentari, que proclamava que volia que el debat girés al voltant "de la defensa de la unitat d’Espanya i la lluita contra la ideologia de gènere".

Davant de l’atenta mirada del secretari general de la formació d’extrema dreta, Javier Ortega Smith; García-Conde ha assegurat que Vox arriba per "defensar el que d’altres callaran", per "dir el que si ells no diuen ningú ho diria". No obstant, els periodistes li han demanat que concretés el seu projecte polític i García-Conde ha començat a filar una sèrie de vaguetats i llocs comuns.

Notícies relacionades

El vídeo, d’una mica més de dos minuts, mostra com García-Conde vacil·la quan se li recorda que la llei de violència de gènere és d’àmbit nacional, i es remet a temes més regionals. El polític, que de vegades voreja el balboteig, passa una mala estona quan li demanen concreció. "Nosaltres parlem també de violència intrafamiliar. En tot cas, nosaltres tenim clares les línies per les quals ens hem presentat i una d’aquestes és l’atenció a la família i la defensa de tots", explica sense afinar.

La periodista, a poc a poc, es va desesperant i arriba a preguntar-li per mesures "en concret. ¿No ho recorda ara?" "Les mateixes que vam presentar a la resta d’Espanya", prova de concloure García-Conde, que –com es pot apreciar en el vídeo– desplega un missatge una mica confús.

Temes:

Vox