EL CONFLICTE CATALÀ

Iceta veu "possible" una sentència del judici del procés abans de l'agost

El líder del PSC considera "inevitables" les eleccions al Parlament

Opina que ara no és el moment de començar una "negociació de propostes"

d627142e-7dae-4ad7-8083-3692beb2faa7-hd-web vid 20 121012 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, veu "possible" que hi hagi una sentència del judici del procés abans de les vacances del mes d’agostAixí ho ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual ha apuntat que la decisió del Tribunal Suprem serà més ràpida del previst inicialment. I ha afegit: "Com més aviat, millor".

Sobre la resposta política que hi pot haver des de Catalunya davant la sentència, Iceta considera "inevitable" que es convoquinnoves eleccions al Parlament, tot i que ha recordat que la convocatòria és una prerrogativa del president de la Generalitat.

Sobre la solució al conflicte català, el líder dels socialistes catalans opina que ara no és el moment de començar una "negociació de propostes". Una negociació, afegeix, que seria més fàcil si la sentència del Suprem suggerís canvis legals.

Notícies relacionades

També s’ha referit a la negativa del Suprem de permetre a Oriol Junqueras recollir la seva acta d’eurodiputat. El líder del PSC ha manifestat que "el tribunal podria haver optat per deixar-li recollir la credencial i suspendre'l partint de la llei d’enjudiciament criminal".

Iceta ha lamentat  que el Govern de Mariano Rajoy no afavorís el diàleg des del primer minut: "Si a Espanya hi hagués hagut un Govern que hagués afavorit el diàleg, això no hauria arribat on ha arribat".