cinquè aniversari de la seva proclamació

Felip VI apel·la a la convivència i enalteix un "destí col·lectiu en democràcia i llibertat"

Condecora 41 ciutadans: "Les vostres accions demostren que som un gran país capaç de superar les adversitats"

1cfab119-9fd1-44b2-bddc-4e83740b58fa-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

Felip VI ha commemorat aquest dimecres els cinc anys del seu regnat amb una apel·lació al "camí de la convivència" i reafirmant el seu compromís de continuar servint el conjunt dels espanyols amb una confiança plena en un "destí col·lectiu en democràcia i llibertat".

El rei ha llançat aquest missatge en la seva intervenció en l’acte que ha presidit al Palau Reial junt amb Letícia, la princesa Leonor i la infanta Sofia amb motiu de complir-se aquest cinquè aniversari de la seva arribada al tron i en el qual ha imposat 41 condecoracions de l’ordre del mèrit civil a 41 ciutadans de tot Espanya.

Les persones condecorades són les que mostren aquest "camí de la convivència", segons ha ressaltat el monarca, que ha reiterat la vocació integradora de la Corona, la seva independència i neutralitat, així com la seva promesa d’exemplaritat, dignitat, integritat i capacitat de sacrifici que va fer el dia de la seva proclamació davant de les Corts.

El Monarca ha estat acompanyat per la reina Letícia, la princesa d’Astúries i la infanta Sofia, en una cerimònia a la qual han assistit el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el ministre d’Afers Exteriors i Cooperació en funcions, Josep Borrell.

Hissat de la bandera

Abans, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha presidit junt amb el cap d’Estat Major de la Defensa, Fernando Alejandre,l’hissat solemne de la bandera a la madrilenya plaça de Colón per commemorar la data.  

Pel jardí dels Descubrimientos, ubicat a la plaça, ha desfilat després de l’hissat la Companyia Mixta d’Honors, composta per unitats dels exèrcits de Terra i d’Aire, la Guàrdia Civil i l’Armada.

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

Notícies relacionades

Després de l’acte, Lesmes i Alejandre han recorregut els voltants de la plaça saludant els diferents oficials que han assistit aquest dimecres a l’hissat de la bandera, que oneja en un pal de 50 metres i té unes dimensions de 290 metres quadrats.

L’hissat solemne és l’únic acte que es repeteix en cada aniversari de proclamació del Rei, que aquest any compleix cinc anys al capdavant de la direcció d’Estat.

Temes:

Felip VI