OPOSICIÓ UNÀNIME

Tots els partits consideren la tornada de la mili un debat "ja superat" a Espanya

Les formacions polítiques rebutgen la possibilitat de plantejar la tornada d'un servei militar obligatori similar al d'Emmanuel Macron a França

esala13193828 dia fuerzas armadas  ejercito  maniobras simulacro en pico d170219162825

esala13193828 dia fuerzas armadas ejercito maniobras simulacro en pico d170219162825

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Representants de totes les formacions polítiques han rebutjat aquest dilluns la possibilitat de plantejar a Espanya la tornada del servei militar obligatori  servei militar obligatori similar al que ha implantat el president francès, Emmanuel Macron.

Per als polítics espanyols es tracta d’un debat "ja superat", segons han apuntat els eurodiputats de totes les formacions en declaracions al Congrés després de jurar o prometre la Constitució davant la Junta Electoral Central per formalitzar la seva condició de membres de l’Eurocambra.

Després que aquest diumenge hagi començat a França l’anomenat FrançaServei Nacional Universal, hereu de l’antiga mili, la socialista Iratxe García s’ha limitat a recordar que aquest tema competeix a les polítiques nacionals i que a Espanya es tracta d’un "debat ja superat".

També l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat creu que el debat està "superat" i ha coincidit amb la parlamentària socialista a remarcar que, en qualsevol cas, les decisions que afecten a Espanya es prenen al Parlament espanyol.

Proposta desfasada

Des d’Unides Podem, María Eugenia Rodríguez Palop, ha qualificat la proposta de "desfasada" i el mateix adjectiu ha utilitzat l’eurodiputada del PNB Izaskun Bilbao, per a qui no té sentit plantejar la tornada del servei militar "a hores d’ara" i quan el debat està precisament en la conveniència de professionalitzar l’Exèrcit.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’eurodiputat de Vox Jorge Buxadé ha coincidit a destacar que una qüestió d’aquesta naturalesa s’hauria de debatre al Parlament espanyol, que és on resideix la sobirania nacional. I la seva companya Mazaly Aguilar ha remarcat que actualment les Forces Armades ja estan "perfectament dirigides" pels militars professionals.

Però, a més, els eurodiputats de Vox han aprofitat per llançar un missatge al president francès i exigir-li que deixi d’"ingerir i posar-se en qüestions de política nacional", amb referència als seus avisos a Ciutadans perquè no arribi a acords amb la formació dirigida per Santiago Abascal.