ELS NOUS AJUNTAMENTS

La jura, crucifix en mà, d'un regidor de Vox a Oriola

"Per imperatiu legal i contra la meva consciència", així va acatar l'Estatut valencià el regidor José Manuel García Escolano

A Ripoll, Sílvia Orriols (Front Nacional) va jurar el càrrec per "les constitucions catalanes de l'11 de setembre del 1714"

cruz / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jornada de constitució dels nous ajuntaments d’Espanya ha donat peu a nombroses anècdotes i moments. Un dels més cridaners va tenir lloc al ple d’Oriola (Alacant) i va estar protagonitzat pel regidor de Vox José Manuel García Escolano, que va tenir una peculiar manera de jurar el càrrec. Quan li va arribar el torn, García Escolano, crucifix en mà, es va acostar al micròfon de la sala de plens i va jurar "per Déu i per Espanya" complir el seu mandat com a regidor. I va acabar amb un afegitó antiautonomista: "Acato per imperatiu legal i contra la meva consciència l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

Un altre moment tens es va viure en el ple de l’Ajuntament de Ripoll, on Sílvia Orriols, la regidora del partit Front Nacional de Catalunya (FNC) –formació que la resta de grups han sotmès a un cordó sanitari per considerar-ho "racista i xenòfob"– va jurar el càrrec "per les constitucions catalanes vigents l’11 de setembre del 1714". Per aquestes constitucions "legals, vigents i inderogables", la regidora va prometre "lluitar per la reunificació i independència de tota la pàtria catalana posant fi a sigles d’ocupació colonial espanyola i francesa".

Dos episodis, el d’Oriola i el de Ripoll, que han despertat comentaris irònics a les xarxes.