05 juny 2020

Anar al contingut

Pastor agraeix la "generositat" dels partits que li han permès desbancar el PP

La coalició de Guanyem i ERC diu que no han recolzat el socialista "per mèrits propis" sinó per frenar Albiol

Pastor agraeix la "generositat" dels partits que li han permès desbancar el PP

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), ha agraït aquest diumenge la "generositat i responsabilitat" de Guanyem Badalona en Comú-ERC, de Badalona en Comú i de JxCat per investir-lo aquest dissabte i permetre que revalidés el càrrec.

En declaracions a RAC-1 recollides per Europa Press, Pastor ha assegurat que hi va haver converses i negociacions que es van allargar fins a l’últim moment: "Ahir –aquest dissabte– va ser un matí d’infart".

Ha celebrat que finalment els partits, que al principi havien de ser tots a l’oposició, han aconseguit un acord "per posar en marxa polítiques progressistes per a Badalona" i ha detallat que es van reunir durant la setmana per comentar els eixos programàtics.

Pastor ha dit que necessitarà humilitat perquè només té sis regidors dels 27 totals, i per això ha assumit que li faran falta consensos i pactes, tot i que creu que ja ha demostrat que és capaç de fer-ho.

El PSC va ser la tercera força en les eleccions municipals de Badalona i fins a l’últim moment tot apuntava que el guanyador de les eleccions, Xavier García Albiol (PP), ocuparia l’Alcaldia, però la decisió d’última hora de Guanyem Badalona en Comú-ERC de recolzar Pastor va frustrar la candidatura del popular.

DOLORS SABATER

També en declaracions a RAC-1, la regidora de Guanyem Badalona en Comú-ERC i exalcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, ha afirmat que Pastor no ha sigut investit alcalde "per mèrits propis, sinó perquè no ho fos el senyor Albiol".

Per a Sabater, la decisió de Guanyem Badalona va ser "un acte de responsabilitat important, tenint en compte que el 61% de la ciutadania havia votat que no fos alcalde el senyor Albiol".

"Per l’actitud de no-negociació del partit socialista, vam arribar a pocs minuts de començar el ple sense que hi hagués hagut la capacitat d’articular un acord", ha assegurat la regidora.

Tampoc ha descartat buscar un pacte per convertir-se en alcaldessa en algun moment del mandat, ja que "tot està obert" i les negociacions sobre pactes i projectes de ciutat comencen ara, ha dit.