Pastor agraeix la "generositat" dels partits que li han permès desbancar el PP

La coalició de Guanyem i ERC diu que no han recolzat el socialista "per mèrits propis" sinó per frenar Albiol

zentauroepp48642084 alex pastor190615130043

zentauroepp48642084 alex pastor190615130043

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor (PSC), ha agraït aquest diumenge la "generositat i responsabilitat" de Guanyem Badalona en Comú-ERC, de Badalona en Comú i de JxCat per investir-lo aquest dissabte i permetre que revalidés el càrrec.

En declaracions a RAC-1 recollides per Europa Press, Pastor ha assegurat que hi va haver converses i negociacions que es van allargar fins a l’últim moment: "Ahir –aquest dissabte– va ser un matí d’infart".

Ha celebrat que finalment els partits, que al principi havien de ser tots a l’oposició, han aconseguit un acord "per posar en marxa polítiques progressistes per a Badalona" i ha detallat que es van reunir durant la setmana per comentar els eixos programàtics.

Pastor ha dit que necessitarà humilitat perquè només té sis regidors dels 27 totals, i per això ha assumit que li faran falta consensos i pactes, tot i que creu que ja ha demostrat que és capaç de fer-ho.

El PSC va ser la tercera força en les eleccions municipals de Badalona i fins a l’últim moment tot apuntava que el guanyador de les eleccions, Xavier García Albiol (PP), ocuparia l’Alcaldia, però la decisió d’última hora de Guanyem Badalona en Comú-ERC de recolzar Pastor va frustrar la candidatura del popular.

DOLORS SABATER

També en declaracions a RAC-1, la regidora de Guanyem Badalona en Comú-ERC i exalcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, ha afirmat que Pastor no ha sigut investit alcalde "per mèrits propis, sinó perquè no ho fos el senyor Albiol".

Per a Sabater, la decisió de Guanyem Badalona va ser "un acte de responsabilitat important, tenint en compte que el 61% de la ciutadania havia votat que no fos alcalde el senyor Albiol".

Notícies relacionades

"Per l’actitud de no-negociació del partit socialista, vam arribar a pocs minuts de començar el ple sense que hi hagués hagut la capacitat d’articular un acord", ha assegurat la regidora.

Tampoc ha descartat buscar un pacte per convertir-se en alcaldessa en algun moment del mandat, ja que "tot està obert" i les negociacions sobre pactes i projectes de ciutat comencen ara, ha dit.