Forn torna a Brians 2 després de recollir l'acta de regidor a Barcelona

L'exconseller haurà de tornar a Soto del Real després de la constitució municipal

00452c37-a2f4-49c7-aeb4-44322a89d5d2-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

L’exconseller Joaquim Forn, regidor electe de JxCat a Barcelona, ha tornat a la presó de Brians 2 després de recollir l’acta de regidor de l’Ajuntament de Barcelona.

Diversos ciutadans que s’han anat congregant mentre Forn ha estat a l’Ajuntament han cridat 'Llibertat presos polítics' a la seva sortida, i d’altres li han desitjat a crits molta força, mentre ell ha saludat abans de pujar a un cotxe de Mossos sense distintius policials que l’esperava.

En total, ha estat gairebé una hora a l’ajuntament –ha arribat a les 16.22–, i aquest divendres tornarà a ser traslladat des de la presó, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) al consistori per assistir al ple de constitució de la nova corporació provincial aquest dissabte.

Tornada a Soto del Real

Els Mossos d’Esquadra Mossos d’Esquadra compliran estrictament el que marca la interlocutòria del Tribunal Suprem, que autoritza el trasllat "de forma exclusiva" per a la presentació dels documents davant del registre i l’assistència al ple. Fonts d’Interior han alertat que el no compliment estricte de les ordres del tribunal pot ser perjudicial per a l’exconseller.

Notícies relacionades

Les ordres del tribunal no permeten explícitament la presència de Forn "en qualsevol altre foto ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal". L’exconseller va arribar a la presó de Brians 2 aquest dijous procedent de Soto del Real. Aquest divendres i dissabte serà traslladat pels Mossos a l’Ajuntament.

La interlocutòria del Suprem també determina que Forn haurà de tornar al centre penitenciari de Soto del Real el mateix dia 15 "sense dilacions" una vegada acabi la sessió de la constitució, prevista per a les cinc de la tarda.