Anar al contingut

Retirada de l'esmena a la totalitat

El Govern veu amb "preocupació" els pactes de la Junta d'Andalusia amb Vox

Isabel Celáa assegura que el programa del partit d'ultradreta porta "al passat més fosc" del país

El Periódico / Agencias

El Govern veu amb "preocupació" els pactes de la Junta d'Andalusia amb Vox

Kiko Huesca

La ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, veu amb "preocupació" els pactes amb Vox a la Junta d’Andalusia, que van permetre aquest dimecres que el Govern andalús tanqués un acord amb ells per a la retirada 'in extremis’ de la seva esmena a la totalitat dels pressupostos autonòmics.

Celaá, que ha inaugurat aquest dijous la setena edició de l’esdeveniment TAT Granada 2019 Talking About Twitter en qualitat de ministra d’Educació i Formació Professional, ha assenyalat, a preguntes dels periodistes, que aquesta preocupació obeeix al programa de Vox i "al que significa en termes d’igualtat de drets entre dones i homes o d’utilització d’armes".

Són parts d’un programa, ha dit, que "no només ens porten al passat més fosc que ha tingut aquest país, sinó que d’alguna manera posen en qüestió totes aquestes conquestes democràtiques que amb moltíssim esforç hem anat assolint els espanyols", ha opinat.

Ha comparat aquesta situació amb la de la resta de la Unió Europea, on forces polítiques "legítimament conservadores i liberals" i amb moltíssima més experiència" que Espanya en el fenomen de la "ultradreta" no volen "a Vox a les institucions". "La història europea ens fa pensar que no és una bona recepta", ha conclòs.

Aquestes declaracions es produeixen després que el pressupost andalús iniciés aquest dimecres la seva tramitació parlamentària després que el Govern autonòmic tanqués un acord amb la formació d’extrema dreta per a la retirada 'in extremis’ de la seva esmena a la totalitat, pactant mesures per al 2019 i el 2020, cosa que dota d’estabilitat l’Executiu per als pròxims anys.