TENSIÓ A LA COMUNITAT

La Junta d'Andalusia informa Vox sobre els treballadors contra la violència masclista

El partit ultra descobreix que el 40% no està col·legiat i demana més dades

zentauroepp47985661 graf1880  sevilla  02 05 2019   el consejero de hacienda  ju190503144947

zentauroepp47985661 graf1880 sevilla 02 05 2019 el consejero de hacienda ju190503144947 / Julio Munoz

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Junta d’Andalusia ha traslladat a Vox les dades que hi ha sol·licitades sobre els treballadors, metges i psicòlegs que integren els equips de lluita de violència de gènere, que indiquen que més del 40% no estan col·legiats, segons ha explicat el vicepresident del Govern, Juan Marín.

Marín ha sortit al pas de les declaracions als periodistes als passadissos del Parlament del líder de Vox, Francisco Serrano, que les dades aportades per la Junta indiquen que el percentatge de no col·legiats és de més del 50%, una informació que, segons el seu parer, "és bastant escandalosa".

Francisco Serrano ha afegit que la informació l’hauran d’analitzar en profunditat per decidir si plantegen alguna iniciativa o alguna pregunta al Govern andalús. D’entrada, Vox ampliarà la petició demanant més dades per conèixer la distribució dels treballadors per categories professionals. 

Segons el líder de Vox, aquest assumpte "afecta moltíssims andalusos en un tema transcendental com són les qüestions de violència de gènere", i sobretot als equips psicosocials "en què s’han de prendre decisions fonamentals sobre la custòdia dels fills".

Serrano ha insistit que sent col·legiats és com es pot demanar responsabilitat deontològica als col·legis professionals, una cosa que passa en qualsevol professió "com un metge o un advocat", i es pugui recórrer a una escola "on tu puguis demanar després una sanció disciplinària".

Després d’advertir que "la llei i el Tribunal Constitucional" exigeix que els professionals estiguin col·legiats, Serrano ha reiterat que a Vox no li interessa "ni el sexe ni el nom ni les qüestions personals" dels treballadors, sinó "les dades professionals, la qualificació d’aquestes persones i si estan col·legiades".

Resposta del vicepresident

La resposta del vicepresident del Govern andalús no s’ha fet esperar i ha explicat als periodistes que Serrano "es confon" en la seva denúncia perquè "una cosa és no tenir la titulació i preparació, i una altra és no estar col·legiat".

"Ell, com a magistrat, hauria de saber-ho. Tots els treballadors que presten el seu servei en l’atenció en les unitats de violència integral de gènere i els equips psicosocials tenen tota la preparació i capacitat necessàries per desenvolupar la seva feina", ha subratllat Marín.

Notícies relacionades

Una altra qüestió, segons el vicepresident de la Junta, és que l’Administració andalusa hagi traslladat a Vox un document en el qual se l’informa de "quantes d’aquestes persones estan o no col·legiades: aproximadament un 60% ho estan, i al 40% que no ho estan se’ls ha fet les indicacions des de la Conselleria de Justícia".

Aquestes indicacions consisteixen, segons Marín, a demanar-los que ho facin, però ha recalcat que "en cap cas, sota cap concepte, es pot dir que alguna d’aquestes persones no estigui qualificada per fer la seva feina".

Temes:

Andalusia Vox