negociacions de govern

Sánchez es reunirà dimarts amb Iglesias, Rivera i Casado

El president arrenca la ronda de negociacions i pressiona al demanar "responsabilitat a tothom"

Adriana Lastra es reunirà amb els portaveus de la resta de grups parlamentaris

20190607 440297 sanchezrondae 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Un mes i mig després de les eleccions generals arrencaran les negociacions per la governabilitat. El president en funcions, Pedro Sánchez, es reunirà dimarts que ve al Congrés amb Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pablo Casado. Ho farà per aquest ordre. De menor a major. O per preferència de socis, segons es miri. Fonts del PSOE han avançat aquest divendres a primera hora quan es produirà la cita que el candidat socialista ja va anunciar ahir a la nit, després d’assumir l’encàrrec del Rei de presentar-se a la investidura com a cap del nou Executiu. [Directe: Segueixi totes les novetats sobre la negociació]

Un dia abans d’aquesta cita a la Cambra baixa, es reunirà a la seu del PSOE el Comitè Executiu federal per formalitzar la comissió que haurà de coordinar les negociacions amb els diferents grups parlamentaris. 

Notícies relacionades

El previst és que la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, es reuneixi amb els portaveus de la resta de partits. 

Sánchez ja va anunciar en la seva compareixença després d’acceptar l’encàrrec de Felip VI que no hi ha alternativa a un Govern socialista. "O governa el PSOE o governa el PSOE", va assenyalar des de la seva compareixença a la Moncloa. Per això va demanar als lídersd’Unides Podem, Cs i el PP "responsabilitat"responsabilitati "altura de mires".