No recolzaran Navarra Suma

El PSN manté el pols i aposta per un govern progressista: «No fallarem"

El secretari d'Organització, Ramón Alzórriz, assegura que el seu partit "dona estabilitat"

GRAFCAV5089. PAMPLONA (NAVARRA), 06/06/2019.- La secretaria general del PSN y candidata a la Presidencia, María Chivite (i), durante su ronda de contactos este jueves para tratar de formar gobierno con una representación de Podemos encabezada por su secretario general Eduardo Santos (d) y el candidato a presidir Navarra Mikel Buil (2d). EFE/ Jesús Diges

GRAFCAV5089. PAMPLONA (NAVARRA), 06/06/2019.- La secretaria general del PSN y candidata a la Presidencia, María Chivite (i), durante su ronda de contactos este jueves para tratar de formar gobierno con una representación de Podemos encabezada por su secretario general Eduardo Santos (d) y el candidato a presidir Navarra Mikel Buil (2d). EFE/ Jesús Diges / Jesús Diges (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari d’Organització del PSN, Ramón Alzórriz, ha manifestat aquest dijous, després de reunir-se amb Podem, que els socialistes "estaran a l’altura" en el procés de formació de Govern a Navarra i "no fallarem". Ha sigut taxatiu a l’afirmar que no recolzaran un Govern de Navarra Suma, del líder del qual, Javier Esparza, ha dit que té "matrícula d’honor en alta traïció".

Alzórriz ha comparegut davant de la premsa després de reunir-se amb Podem a la seu del Parlament foral i ha destacat la "bona sintonia" i el "nexe comú" perquè "el PSN pugui liderar el pròxim Govern de Navarra". "Hem parlat de manera distesa però també compromesa", ha afegit.

Han parlat d’alguns ajuntaments i de la Mesa del Parlament i, segons el dirigent socialista, han proposat que el PSN lideri la Mesa de la Cambra foral, però ha assenyalat que no han estudiat noms. "Són les primeres reunions i s’avancen certes coses però no s’ha de córrer més que els temps", ha dit.

Segons ha defensat, hi ha una majoria social a Navarra que vol que el PSN lideri el bloc d’esquerres i estarem a l’altura i no fallarem. "Hem coincidit que en aquesta legislatura s’han de prioritzar les qüestions socials com educació, drets socials o sanitat", ha dit.

"Estabilitat de govern"

Ha afirmat que el PSN "dona estabilitat de govern a Navarra" i ha afegit que "Navarra Suma no dona aquesta estabilitat". "Continuem treballant a aglutinar els 23 vots", ha asseverat, per exposar, després de les paraules de Javier Esparza (Navarra Suma) d’"explorar" acords amb el PSOE, que "Esparza té matrícula d’honor en alta traïció".

"Ens ho va fer a nosaltres el 2012, l’hi va fer a Pedro Sánchez en la moció de censura i també en els Pressupostos i aquest dimecres els ho feia també als seus socis del PP i Ciutadans. Esparza no és creïble i no serà president d’aquesta Comunitat", ha afirmat, per afegir que "el PSN no donarà els vots perquè Esparza sigui president". "Nosaltres volem liderar el futur govern de Navarra amb prioritats socials", ha exposat.

Per la seva banda, el secretari general de Podem de Navarra, Eduardo Santos, ha assenyalat que aquesta trobada amb el PSN, d’una mica menys d’una hora, ha sigut "cordial". "Ens ha permès avançar a construir el que és necessari si volem constituir aquesta majoria d’esquerres, de progrés i social", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Ha exposat que "la següent fase" seria constituir un acord programàtic amb almenys 23 escons que "permeti un full de ruta per donar l’estabilitat més gran possible". "Som una força amb capacitat de diàleg, de ser transversals i som realistes i sabem amb quina força comptem, que és ara amb dos escons," ha indicat.

Ha advocat perquè el futur Govern foral es decideixi "a Navarra" i es faci per "les forces que representen el sentir de la ciutadania expressat en les eleccions del mes de maig". Una vegada finalitzat aquest procés seria l’assemblea ciutadana de Podem la que ratifiqui un "eventual acord", ha dit.

Temes:

Navarra Podem