PSOE

Navarra: Ferraz es desmarca de l'intent de Chivite de governar amb l'abstenció de Bildu

zentauroepp47944172 graf185  madrid  29 04 2019   el candidato a la presidencia 190429001245

zentauroepp47944172 graf185 madrid 29 04 2019 el candidato a la presidencia 190429001245 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La direcció federal del PSOE es desmarca de l’intent de la líder dels socialistes navarresos, María Chivite, d’intentar formar un Govern progressista a Navarra amb Geroa Bai, la marca del PNB a la Comunitat foral, Podem i Izquierda Unida perquè necessitaria almenys l’abstenció d’EH Bildu per superar la investidura, han confirmat a Europa Press fonts socialistes.

La informació, avançada per 'El Confidencial’, suposa un canvi respecte de la posició mantinguda per la direcció del partit en els últims dies, quan ningú va censurar ni va posar peròs a les intencions avançades per Chivite. El que sí que rebutjaven de forma rotunda tant en l’Executiva Federal del PSOE com en el Partit Socialista de Navarra era entrar en cap mena de negociació amb EH Bildu. Chivite defensava la possibilitat que Bildu s’abstingués a canvi de res, si bé la formació ‘abertzale’ ja va deixar clar aquest cap de setmana que aspira a negociar com a contrapartida el manteniment de l’alcaldia de Pamplona.

Dilluns passat, el coordinador de les negociacions postelectorals del PSOE, José Luis Ábalos, va evitar respondre a la pregunta directa que se li va fer en roda de premsa sobre si per a Ferraz seria vàlida una investidura de Chivite a Navarragràcies a l’abstenció necessària de Bildu.

Notícies relacionades

Va al·legar que aleshores el Partit Socialista de Navarra encara no havia elevat a la direcció federal del PSOE una proposta negociadora. No obstant, Ábalos va assenyalar com un element a tenir en compte que els pactes que els socialistes puguin teixir en determinats territoris puguin ser explicats en la resta del país.

Des de finals de la setmana passada, el PP va començar a exigir públicament al PSOE "que no vengui Navarra a l’independentisme". Aquest mateix dilluns, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que no regali Navarra al PNB i Bildu i ha recordat que el 2009 el PP va recolzar Patxi López com a ‘lehendakari’ "a canvi de res".