OPERACIÓ ANTITERRORISTA

La Policia deté a Barcelona un marroquí per la seva relació amb una xarxa gihadista que operava a les presons

Es tracta del segon arrestat en les últimes hores a Catalunya per la seva presumpta relació amb el terrorisme, el primer va ser a Santa Coloma de Gramenet

d7-p2a8xuaadl4f

d7-p2a8xuaadl4f

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un ciutadà de nacionalitat marroquina buscat per la seva presumpta relació amb una cèl·lula de captació de gihadistes que actuava des de diferents presons espanyoles i que va ser desarticulada al febrer per ordre de l’Audiència Nacional, segons han informat a Europa Press fonts de la lluita antiterrorista.

Aquestes fonts precisen que l’arrestat va oferir resistència quan va ser detectat circulant en un cotxe amb una segona persona, que va fugir del lloc dels fets, però que no està sent buscat al no tenir interès policial. La detenció es va dur a terme per part de la Brigada Provincial de Barcelona al Pla de Palau cap a les 12.00 hores d’aquest dimarts, i va comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

La detenció està vinculada amb l’operatiu desenvolupat el 3 de febrer per la Brigada Provincial de Madrid. Llavors van ser arrestats cinc reclusos de nacionalitat marroquina per la seva presumpta participació en delictes d’integració en grup terrorista i proposició per a la comissió d’atemptats terroristes.

Els arrestats tenien edats compreses entre els 25 i els 68 anys i es trobaven complint condemna des del 2013 per delictes contra la salut pública als Centres Penitenciaris Madrid III (Valdemoro) i Mansilla de les Mulas (Lleó).

A més d’aquests cinc reclusos radicalitzats a la presó, la Brigada Provincial d’Informació de Madrid va detenir dues persones a Madrid i un funcionari de presons per la seva presumpta col·laboració amb els detinguts, en aquest últim cas per introduir a la presó dispositius mòbils que feia arribar als capitostos de la xarxa.

La Policia Nacional mantenia oberta la investigació per provar d’aclarir els enllaços de la cèl·lula gihadista que operava principalment des de la madrilenya presó de Valdemoro, al constatar que havien ordenat que s’atemptés a Madrid i Barcelona, utilitzant per a això armes de foc i explosius adquirits amb els diners obtinguts del tràfic de la droga coneguda com a karkubi.

L’operació contra la presumpta xarxa gihadista va ser ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, titular del Jutjat Central 5. El detingut aquest dimecres passarà a disposició d’aquest magistrat en les pròximes hores.

SEGONA DETENCIÓ EN LES ÚLTIMES HORES

Notícies relacionades

Aquesta detenció és la segona que es practica en les últimes hores a Barcelona en relació amb activitats terroristes, sense que tinguin cap relació l’una amb l’altra. La Policia Nacional va arrestar ahir a Santa Coloma de Gramanet un marroquí de 30 anys que va fugir el setembre del 2018 de Tànger després de la desarticulació per part de les autoritats marroquines de la cèl·lula gihadista de la qual formava part.

Després de la seva fuga va aconseguir entrar de manera clandestina a Espanya i es va amagar a Santa Coloma de Gramanet. Se l’ha detingut per la seva presumpta participació en els delictes d’integració en organització terrorista i tràfic de drogues. Fonts jurídiques han informat que ha acceptat la seva extradició el Marroc després de passar a disposició del jutge de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno.