torra critica el judici del 'procés'

L'independentisme català eleva el to contra la Fiscalia i l'Advocacia: "Una farsa"

Torrent acusa la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat de "portar sota la toga la samarreta de Vox"

JxCat espera que les acusacions del procés demanin avui perdó als presos

20190604 439771 rogertorrentminoro 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern català, Quim Torra, ha qualificat aquest dimarts el judici del procés de "farsa". "El fiscal tenia una oportunitat d’or, demanar la llibertat immediata dels presos, seguint la recomanació de l’ONU. Denunciarem aquest fet a tot arreu, aquest judici farsa, a tot arreu", ha dit, en la roda de premsa de balanç del seu primer any al capdavant de la Generalitat. 

També molt crític, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, ha assegurat que espera que la Fiscalia i l’acusació popular demanin avui perdó als polítics presos encausats perquè no s’ha demostrat "absolutament" res durant aquests quatre mesos de judici. No obstant, Pujol preveu una "exhibició de força" i un "intent d’humiliació".

En declaracions a les portes del Tribunal Suprem, Pujol ha assenyalat que el judici, que ha qualificat com a ‘fake’ i que aquest dimarts passa per una de les seves últimes jornades amb acusacions populars, hauria de culminar amb la Fiscalia i l’acusació popular reconeixent que "en quatre mesos" no han vist res i demanant perdó als "presos polítics des de fa més d’un any". "Però aquest no serà el cas", ha pronosticat el portaveu adjunt de JxCat, que per a aquesta jornada preveu una "exhibició de força" i un "intent d’humiliació més" per la via d’un judici que, segons la seva opinió, ha demostrat ser "des del primer moment un judici 'fake'".

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president del Parlament català, Roger Torrent, ha acusat la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat de "portar sota la toga la samarreta de Vox" en el judici del procés contra els dirigents independentistes catalans. En una entrevista concedida a Radio Euskadi, Torrent ha insistit que l’acusació de rebel·lió "és falsa" perquè "mai hi ha hagut rebel·lió ni violència a Catalunya", sinó que, "en tot cas, es va veure la violència policial contra els ciutadans que lliurement i pacíficament volien votar" en el referèndum il·legal de l’1-O.

"El que explica és que, sota la toga, l’Advocacia de l’Estat i la Fiscalia porten la samarreta de Vox", ha indicat, en al·lusió a la formació d’extrema dreta que exerceix l’acusació popular. Segons la seva opinió, "tots comparteixen el mateix relat".