'CAS ITV'

La Fiscalia recorrerà l'ordre del Govern de la Generalitat que permet a Oriol Pujol sortir de la presó

L'exdirigent de CDC pot anar cada dia a treballar o a participar en activitats de voluntariat

zentauroepp48296388 oriol pujol190523220056

zentauroepp48296388 oriol pujol190523220056 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia recorrerà l’ordre del Govern de la Generalitat que permet a Oriol Pujol Ferrusola sortir de la presó. Des d’aquest dilluns, l’exdirigent de CDC, condemnat a dos anys i mig de presó pel 'cas ITV', pot sortir de la presó diàriament a treballar o participar en activitats de voluntariat malgrat que fa una setmana el jutjat de vigilància penitenciària li va revocar el tercer grau que li va concedir la Generalitat. 

La Junta de Tractament de Brians 1 va acordar per unanimitat aplicar un article del reglament penitenciari que permet flexibilitzar el règim ordinari, al qual va tornar per ordre del jutge, per permetre-li sortides diàries laborals i de voluntariat social.

Notícies relacionades

El Govern de Quim Torra ha argumentat que els tècnics de la Conselleria de Justícia "actuen amb criteris objectius" i apliquen les eines que la llei i el reglament els permet. La decisió de la Junta de Tractament es basa en l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, que "permet la flexibilització dels diferents règims de vida per adaptar-los a les circumstàncies de l’intern".

Pujol va reingressar a Brians 1 el 23 de maig després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària 2 de Barcelona revoqués la seva classificació en tercer grau –per la qual cosa Pujol només anava a adormir a la presó entre setmana–, al considerar que no era conforme a Dret, i imposés que fos classificat en segon grau, l’ordinari.