reforma de la Generalitat

Torra no vol sopars oficials ni actes públics després de les 6 de la tarda

El Govern aprovarà un decret llei de reforma horària en el segon semestre d'aquest any

zentauroepp48159892 torra190531123033

zentauroepp48159892 torra190531123033 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern aprovarà en el Consell Executiu del dimarts que ve diverses mesures per adequar-se als objectius de la reforma horària. Torra ha concretat que es prepara un decret llei de cara al segon semestre del 2019 on es compromet a no convocar actes públics després de les 18.00 hores, i evitar sopars de representació institucional. L’executiu també aposta per organitzar esmorzars i dinars "més saludables", i tancar els edificis públics no més tard de les 20.00 hores, a més de fomentar el teletreball.

Torra ha afegit que una de les accions també serà evitar convocar reunions després de les 16.00 hores i que acabin abans de les 18.00 hores, així com garantir el dret a la desconnexió digital en assumptes laborals, i fomentar el teletreball com a sistema d’organització flexible a l’administració pública. Unes mesures que s’implantaran "de forma progressiva". 

El president ha explicat que la Generalitat vol desenvolupar "un model propi de teletreball que trenqui amb el vell model que té en compte poc més que la presència i no la feina". El sistema informàtic per poder desenvolupar les seves funcions a distàncies les desenvoluparà la Conselleria de Polítiques Digitals. El conseller Jordi Puigneró ha remarcat el compromís del Govern per la reforma i ha defensat que "un país digitalment avançat necessita una administració amb uns horaris i models de treball propis del segle XXI".

Notícies relacionades

Aquesta nova manera de treballar des de l’administració contemplarà treballar per objectius, espais de 'coworking’ i nous formats de direcció. Tot això es plasmarà en un decret que haurà de veure la llum a finals d’any i on els sindicats dels treballadors poden dir-hi la seva. 

La intenció de Quim Torra és que el 2025 la reforma horària estigui implantada a Catalunya. Per a això, ha dit la consellera portaveu, Meritxell Budó, volen interpel·lar tots els sectors productius. "És un repte de país i, per tant, necessita el recolzament i necessita l’impuls de tot el món, però sobretot de totes les administracions publiques", perquè es pugui sumar després el sector privat. Les mesures s’aniran incorporant de manera "progressiva".