a favor d'UPL

Ajuntament de Lleó: Vox perd un regidor després del recompte de la Junta Electoral

La formació d'Abascal recorrerà la sentència perquè considera "estrany" que només es perjudiqui el seu partit

zentauroepp47798200 granada  spain   april 17  leader of far right wing party vo190419210916

zentauroepp47798200 granada spain april 17 leader of far right wing party vo190419210916 / David Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Junta Electoral de Zona de Lleó ha confirmat l’existència d’"errors com una casa" a la mesa 7-5B de l’escola Pastorinas al Barri de Pinilla i que atorgaria a UPL el regidor que fins ara tenia Vox.

Una resolució que ha emès la Junta Electoral aquest divendres i que modificaria substancialment el repartiment de regidors a l’Ajuntament de Lleó: El PSOE amb 10 regidors, el PP amb 9, Ciutadans amb 4, UPL amb 3 i Podem amb 1.

Tot té l’origen en el ball de vots entre el PSOE i Vox en l’acta firmada que col·locava la formació socialista amb 28 vots i el partit liderat per Santiago Abascal amb 130, quan aquestes xifres eren al revés tant en l’apartat autonòmic com en l’europeu.

En la jornada de dijous, tant la presidenta com les dues vocals de la mesa 7-5B han declarat davant del jutge, que aquest mateix divendres emetia la resolució que deixa Vox sense representació a l’Ajuntament de Lleó.

Ara, es pot presentar un recurs davant la Junta Electoral Central i, després d’aquesta mesura, encara es pot presentar un recurs davant de la Sala Contenciosa Administrativa al Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó que podria dilatar la constitució d’un govern a l’Ajuntament de Lleó. 

Vox recorrerà

La presidenta de la gestora de Vox a Lleó, Elena Merino, ha anunciat que el partit recorrerà la sentència de la Junta Electoral de Lleó. 

Notícies relacionades

Una decisió que entrega a UPL el regidor que de moment tenia Olga García Tascón, número u de la llista de Vox a l’Ajuntament de Lleó i que lluitaran "fins a l’últim moment" després de perdre un regidor en favor del PSOE.

Merino ha reconegut que des de la formació que encapçala Santiago Abascal consideren "molt estrany" que "només es perjudiqui Vox" i que el beneficiat "sempre sigui el PSOE".

Temes:

Lleó Vox