EN COL·LABORACIÓ AMB LA POLICIA NACIONAL

Detingut a Itàlia un anarquista espanyol per atemptar contra la Lliga Nord

L'home, que estava fugit de la justícia des del 2017, es trobava en la clandestinitat quan va cometre les accions terroristes

5368745 59

5368745 59 / SALVATORE LA PORTA (AP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han col·laborat amb les autoritats italianes en la investigació que ha portat a la detenció d’un home d’origen espanyol, JA.S.F de 42 anys, per la seva presumpta participació en diverses accions terroristes anarquistes contra el partit Lliga Nord.

Al detingut se li imputa un delicte d’'afavoriment terrorista' d’acord amb el codi penal italià. Es trobava fugit de la justícia des del 2017 i durant aquests dos anys en què s’ha mantingut en la clandestinitat hauria participat en diverses accions terroristes d’índole anarquista a Itàlia.

Artefacte trampa contra la Lliga Nord

De fet, J.A.S.F. és presumptament responsable almenys de la col·locació l’agost del 2018 de dos explosius a la seu del partit polític Lliga Nord.

Tots dos estaven preparats per accionar-se quan els artificiers encarregats de la seva desactivació arribessin a la zona, un era un artefacte trampa que no va arribar a explotar. Els agents de policia van qualificar el poder lesiu dels explosius com de gran abast i capaç de causar greus ferides a les persones allà presents.

L’esmentat atemptat va ser reivindicat pelgrup terrorista anarquista FAI-FRI (Federació anarquista Informa/ Front Revolucionari Internacional). Durant la investigació, els agents de la Polizia di Stato van confirmar que l’ADN del detingut es corresponia amb el trobat en una carta que va ser enviada a un diari italià reivindicant l’atemptat.

Tres detinguts

La detenció es va produir dimecres passat en una zona boscosa a Marmentino (Brescia) després que J.A.S.F. mantingués una cita operativa amb un altre dels arrestats en aquesta operació. El segon detingut és d’origen italià, M.O., i està considerat membre del moviment anàrquic trentino.

En l’operació també s’ha detingut una tercera persona, una dona, M.G, imputada per donar suport logístic als altres dos detinguts.

Activitat clandestina

En el moment del seu arrest l’anarquista d’origen espanyol portava una motxilla que contenia material informàtic divers, més de mil euros en efectiu, un ganivet de muntanya i una carta d’identitat italiana falsa, tots elements per facilitar la seva activitat clandestina i la seva fugida en cas de ser detectat per les forces de seguretat.

Notícies relacionades

Així mateix, en un dels dos escorcolls practicats els agents han intervingut elements necessaris per a la confecció d’un artefacte explosiu.

 

Temes:

Itàlia