EL 21 DE MAIG PASSAT

La Mesa dona per vàlides totes les fórmules de jurament amb afegitons d'una trentena de senadors

Un informe dels serveis jurídics respon a una queixa del PP pels acataments utilitzats en la sessió constitutiva de les Corts

zentauroepp48257378 romeva en el senado190521102453

zentauroepp48257378 romeva en el senado190521102453 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

 La Mesa del Senat ha considerat aquest dimecres que les fórmules d’acatament heterodoxes que van fer servir una trentena de senadors en la sessió constitutiva de les Corts el 21 de maig passat són vàlides després d’un informe dels serveis jurídics de la Cambra alta.

Així ho ha anunciat en la roda de premsa el secretari quart del Senat, Rafael Hernando, que ha explicat que la Mesa ha assumit un informe dels serveis jurídics de la Cambra en equè es determina que tots els senadors van utilitzar clarament les fórmules "sí que ho juro" o "sí que ho prometo" per acatar la Constitució.

I això malgrat els afegitons dels senadors que van utilitzar fórmules heterodoxes, com Raül Romeva d’ERC que va acatar "com a pres polític i per imperatiu legal". Raül RomevaSegundos després de pronunciar aquestes paraules es va poder escoltar a través del micròfon un "que es foti", precisament del senador Rafael Hernando.

Contra els "mítings amb aquestes fórmules"

Notícies relacionades

Aquest dimecres, Hernando ha dit que en tot cas es podria "modificar" el reglament de la Cambra o canviar les lleis perquè, segons la seva opinió, el moment del jurament de la Constitució no és l’idoni per fer "mítings amb aquestes fórmules".

El mateix dia en què es van constituir les Corts, el portaveu popular a la Cambra alta, Ignacio Cosidó, va dirigir un escrit a la Mesa en què remarcava que el president del SenatManuel Cruz, havia acceptat "fórmules d’acatament que limitaven, condicionaven o eludien el jurament o la promesa d’acatar la Constitució".