El Parlament Europeu prohibeix l'entrada a Puigdemont i Comín

L'expresident i l'exconseller intentaven accedir a l'Eurocambra per iniciar els tràmits per ser eurodiputats

video 3508840 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN / Bruselas

El Parlament Europeu ha impedit aquest dimarts al’expresident Carles Puigdemont i a l’exconseller Toni Comín entrar a l’Eurocambra i començar alguns dels tràmits per ser eurodiputats, segons han denunciat en una atenció als mitjans de Brussel·les.

Notícies relacionades

Així, malgrat que els dos han obtingut un escó en les eleccions del 26-M i són eurodiputats electes, no han pogut fer-se la fotografia oficial ni entrar a les instal·lacions, on sí que entren altres polítics que també van aconseguir representació en els comicis. Segons ha explicat Puigdemont, l’ordre de vetar-los l’entrada l’ha donat el secretari del Parlament Europeu. 

No donar facilitats

Fonts del Parlament Europeu han confirmat que els nous diputats poden obtenir "una acreditació provisional per facilitar el seu accés al Parlament mentre no arribin les comunicacions oficials dels estats membres" amb la llista definitiva de membres. Amb tot, des de la cambra asseguren que es reserven el dret "a no concedir cap facilitat fins a assegurar-se que la persona ha obtingut l’acta de diputat".